LIGA PRVAKOV

Velenjski rokometaši do šeste zmage v ligi prvakov

Objavljeno 09. februar 2013 19.46 | Posodobljeno 09. februar 2013 19.48 | Piše: Ma. F., STA

Na domačem igrišču so premagali makedonski Metalurg iz Skopja.

VELENJE – Rokometaši velenjskega Gorenja so v 8. krogu evropske lige prvakov (skupina C) na domačem igrišču premagali makedonski Metalurg iz Skopja s 23 : 19 (10 : 10).

Velenjska ekipa si je že pred dvomesečnim premorom zavoljo januarskega svetovnega prvenstva v Španiji zagotovila nastop v osmini finala, po današnjem zmagoslavju nad makedonskim prvakom pa je dva kroga pred koncem zasedla drugo mesto v skupini C. V naslednjem krogu bo v nedeljo, 17. februarja, gostovala pri danskem Bjerringbro-Silkeborgu, čez dva tedna pa na domačem igrišču gostila vodilno ekipo skupine C – poljski Vive Targi Kielce.

Marko Bezjak najučinkovitejši

Izbranci Branka Tamšeta so na prvem medsebojnem dvoboju visoko izgubili v Skopju s 23 : 30, na povratnem obračunu pa so se tekmecem iz makedonske prestolnice oddolžili za poraz, v primeru enakega števila točk pa bodo zaradi manj izrazite domače zmage vendarle v podrejenem položaju.

Na današnji tekmi je bil v velenjski ekipi najučinkovitejši Marko Bezjak s sedmimi goli, po pet sta jih prispevala Jure Dolenec in Janez Gams.

Deli s prijatelji