ZMAGA

Velenjčani strli odpor drugoligaške zasedbe

Objavljeno 28. marec 2015 20.45 | Posodobljeno 28. marec 2015 20.46 | Piše: STA, A. K.

Velenjska ekipa je na Obali prikazala dokaj bledo predstavo, motivirano domače moštvo je vseskozi držalo stik z njo.

KOPER – Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji drugi polfinalni tekmi za pokal Slovenije v Kopru premagali Koper 2013 s 30 : 28 (18 : 17). Velenjčani so se pričakovano uvrstili v nedeljski finale pokalnega tekmovanja, odpor drugoligaške zasedbe iz Kopra pa so nekoliko nepričakovano strli šele v končnici izenačenega in dramatičnega dvoboja. Zasedba iz Šaleške doline se bo v velikem finalu pomerila s celjsko ekipo, ki je bila v današnjem prvem polfinalnem obračunu v Bonifiki boljša od Dola TKI Hrastnik z 39 : 21 (23 : 8).

Tekma za tretje mesto med današnjima polfinalnimi osmoljenci iz Kopra in Dola pri Hrastniku se bo v nedeljo začela ob 15. uri, finalna med Celjani in Velenjčani pa ob 17.30. Velenjska ekipa, edina »preživela« slovenska zasedba na mednarodnem prizorišču – v četrtfinalu evropskega pokala EHF se bo pomerila z dansko zasedbo Tvis Holstebro – je na Obali prikazala dokaj bledo predstavo, motivirano domače moštvo je vseskozi držalo stik z njo.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja so se uvrstili v nedeljski veliki finale pokala Slovenije v Kopru. Zasedba iz Celja je v današnjem prvem polfinalnem obračunu premagala Dol TKI Hrastnik z 39 : 21 (23 : 8).

Po 17 minutah igre je sicer kazalo, da bodo »ose« ušle gostiteljem, po vodstvu z 11 : 7 pa so v nadaljevanju zaigrale neprepričljivo, tako da so jih Koprčani v sami končnici ujeli in se jim približali na gol zaostanka (18 : 17). Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v 34. minuti dokončno ujeli favorizirane Velenjčane in izenačili na 19 : 19. V nadaljevanju niso popustili niti za ped, do same končnice so dihali za ovratnik varovancem gostujočega stratega Ivana Vajdla.

Še v 57. minuti je bil izid poravnan (28 : 28), Velenjčani pa so v izdihljajih tekme vendarle strli odpor žilavih primorskih rokometašev, pri tem pa porabili precej več moči, kot so pred začetkom polfinalne tekme pričakovali. V velenjski ekipi je bil najučinkovitejši Staš Skube s šestimi goli, v koprski pa Uroš Rapotec z osmimi.

Deli s prijatelji