TEŽAVE

Vaterpolska zveza z blokirani računi, ogrožena tudi reprezentanca

Objavljeno 04. november 2013 17.11 | Posodobljeno 04. november 2013 17.10 | Piše: STA, Mo. S.

Po nekaterih podatkih naj bi Milan Krajnc vaterpolsko zvezo oškodoval za okoli 150.000 evrov.

LJUBLJANA – Čez tri dni bi morali slovenski vaterpolisti odigrati prvo tekmo tretjega kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2014, a s potjo v Veliko Britanijo zaradi blokiranih in praznih računov Vaterpolske zveze Slovenije (VZS) ne bo nič. Selektor Primož Troppan je na ta scenarij opozoril že pred dnevi, zdaj pa je dokončno sporočil, da upanja ni več.

»Ne gremo. To je to,« je dejal, ob tem pa dodal, da do danes sploh ni dobil nobenih konkretnih odgovorov glede nastalega položaja: »Nič pozitivnega, da bi lahko kdo potrdil, da bi se šlo.« Čeprav je še nekaj ur časa, da se položaj vendarle spremeni in vaterpolisti odidejo v Sunderland, je Troppan glede tega zelo pesimističen.

O sankcijah

Slovenski vaterpolisti so si na dozdajšnjih dveh kvalifikacijskih turnirjih v Kranju in na Poljskem, kjer so obakrat osvojili drugo mesto, zagotovili dobro izhodišče pred turnirjem na Otoku, ki ga vendarle ne bodo branili. Kakšne bodo morebitne sankcije za Slovenijo za zdaj še ni znano. »Sankcije gotovo bodo, ampak o tem se nismo pogovarjali. Upam le, da ne bodo hude.«

Še pred dnevi optimistično

Tretji krog kvalifikacij bo od 7. do 10. novembra v Sunderlandu. Slovenci bi se morali najprej pomeriti z Izraelom, nato pa še proti Rusiji, Veliki Britaniji in Moldaviji. Slovenski selektor je še pred dnevi optimistično napovedoval, da so Rusi prvi favoriti skupine, ostali tekmeci so premagljivi, po njegovem pa bi o drugem mestu odločala tekma z gostitelji.

Zdaj je pod vprašajem tudi obstoj slovenske vaterpolske reprezentance, a na to Troppan še ne zna odgovoriti. Neugoden finančni položaj so skušali rešiti tudi na Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS), toda neuspešno, saj so računi zveze blokirani. 

Kdo je kriv?

Za težave na zvezi je sicer v veliki meri odgovoren ptujski podjetnik Milan Krajnc, ki je kot predsednik zapravljal denarna sredstva zveze, s primerom pa se zdaj ukvarjajo organi pregona, ki preiskujejo domnevno poslovanje mimo predsedstva VZS, sklepanje škodljivih pogodb, nepojasnjene bančne dvige in celo ponarejanje listin. Po nekaterih podatkih naj bi bil Krajnc, ki je kandidiral tudi za predsednika OKS, VZS oškodoval za okoli 150.000 evrov.

Deli s prijatelji