NOVO GORENJE VELENJE

Vajdl: Verjamem, da je
 ekipa pravšnje sestavljena

Objavljeno 03. avgust 2013 12.24 | Posodobljeno 02. avgust 2013 21.33 | Piše: Marko Uršič

Državni rokometni prvaki iz Velenja v zelo spremenjeni zasedbi vadijo za novo sezono.

Velenjski rokometaši so v zelo spremenjeni igralski podobi. Foto: Aleš Černivec/Delo

VELENJE – Iskra se je vžgala, tu je že Gorenje. Dvakratni zaporedni državni prvaki v rokometu so začeli priprave na izzive v novi sezoni, a šampionsko moštvo je doživelo korenite spremembe. Prvakova os je odšla v druge klube, dobro plačujoče tuje, zato bo imel novi trener Ivan Vajdl, zamenjal je Branka Tamšeta, za uvod zahtevno delo ustvariti novo igralsko kemijo. »Res je, da so v klubu velike spremembe, predvsem v igralskem in trenerskem kadru, da je odšlo osem najboljših igralcev v našem slovenskem prostoru in reprezentantov, da pa so prišli tudi kakovostni igralci, ki pa bodo gotovo potrebovali svoj čas, da bodo prišli na raven, ki jo je imela prejšnja generacija. Verjamem, da je ekipa pravšnje sestavljena, tudi na teh pripravah so pokazali, da si želijo dokazovanja. Konkurenca bo velika, na vseh igralnih mestih imamo po dva, tri enakovredne igralce. Kar se tega tiče, menim, da ne bo nobenih težav,« se je na začetek ozrl trener, ki je h Gorenju prišel iz trebanjskega Trima.

Velenjčani so začeli vaditi že 24. julija, zdaj so že nekaj dni na pripravah na Golteh. Kako so se številni novinci za uvod vklopili v moštvo, kakšen občutek ima Vajdl? »Gotovo so se dobro vklopili, drugi igralci so jih dobro sprejeli. To so predvsem igralci, ki so se že pred tem veliko srečevali, družili, bili tudi soigralci v reprezentancah, predvsem v mlajših selekcijah. Kar se tega tiče, ni nobenega problema. V Velenju tudi nikoli ni bila težava sprejemanje igralcev iz drugih klubov,« je poudaril.

Celje pred njimi

A odhod v tolikšni meri je tudi posledica pocenitve ekipe oziroma dejstva, da rokometni klub Gorenje še odplačuje stare dolgove. »V tem finančnem stanju, ki je v slovenskem prostoru, pa ne samo slovenskem, po vsem svetu, vidimo, da so propadli tudi takšni imenitni klubi, ki so krojili vrh Evrope. Gotovo je, da so igralci, ki so odšli, šli za rang višje tako v igralnem kot v finančnem sistemu, tako da bi bilo gotovo težko, da bi Gorenje lahko konkuriralo tem bogatim klubom in zadržalo te igralce. Menim, da je prav, če je možnost, da gredo v svet in da dobijo priložnost mlajši.« Cilja v domačem prvenstvu in pokalu sta jasna, kaj pa liga prvakov? »Kar se tiče domačega prvenstva, je gotovo, da mora biti cilj kluba iti na najvišje, vemo pa, da je v tem trenutku Celje gotovo pred nami zaradi skoraj nespremenjene ekipe in da skupaj gradijo že dve leti. A vseeno se ne predajamo, gremo in mislimo, da smo lahko enakovredni v boju za vrh. Kar se Evrope tiče, je dejstvo, da nas čaka težko delo, da so v naši skupini privlačni in zanimivi nasprotniki, predvsem nemška predstavnika, vemo, da je bundesliga najmočnejša na svetu, da bo tu verjetno z nami prvak Švedske, da je tu La Rioja, po kakovosti drugi, tretji španski klub. Tu bo tudi prvak Danske, vemo, da danska reprezentanca na vseh velikih tekmovanjih osvaja medalje, tako da bo boj kar zanimiv in pester. Verjamem, da se bodo fantje, predvsem ti, ki so prišli, čim prej privadili na ta sistem, da ne bo težav pri igranju v ritmu sreda-sobota plus dolga potovanja. Cilj mora biti uvrstitev v osmino finala, vemo pa, da bo to zelo težka naloga, a verjamem v fante in upamo, da nam bo to uspelo,« je trener Gorenja Ivan Vajdl navrgel o želenem četrtem mestu v skupini D lige prvakov, kjer so za zdaj fiksni Flensburg, Aalborg, La Rioja in Gorenje, prek izločilnega sita pa se pričakuje še dopolnitev z nemškim klubom ter Drottom iz Halmstada.

 

Deli s prijatelji