ROKOMET

Vadijo za pompozen uvod v Rdeči dvorani

Objavljeno 27. julij 2017 09.20 | Posodobljeno 27. julij 2017 09.21 | Piše: M. U.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja se že pripravljajo na sezono, ki prinaša številne tekmovalne izzive, tudi ligo prvakov.

Žiga Mlakar bo spet celjski topničar na desni strani napada. Foto: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Rokometaši po naporni sezoni niso predolgo počivali. Slovenski podprvak Gorenje je priprave za novo tekmovalno obdobje začel že prejšnji četrtek, včeraj popoldan so v Žalcu na delo krenili tudi v vrstah državnega in pokalnega prvaka Celja Pivovarne Laško, to bo v sezoni 2017/18 znova nastopalo tudi v evropski ligi prvakov. In sicer v zgornjem razredu, po triletni odsotnosti pa se v LP, v spodnji razred, vrača tudi velenjski klub. Ker je podjetje Gorenje po novem pokrovitelj lige prvakov, vabilo evropske zveze šaleškemu klubu za igranje v elitnem tekmovanju torej sploh ne preseneča. Tekmovalna sezona se bo sicer uvedla že 30. avgusta, ko Celjani igrajo slovenski derbi lige SEHA v Velenju, 2. septembra pa sledi superpokalni obračun z Mariborom.

Ker šport že povsem obvladuje trg, je tudi letos celjska zasedba precej spremenjena. Odšli so štirje nosilci igre Blaž Janc, Miha Zarabec, Vid Poteko in kapetan Luka Žvižej, novi klub slednjega pa naj bi bil Maribor. Novinci v Zlatorogu so Daniel Dujšebajev, Igor Anić, Branko Vujović, Luka Mitrović in Jan Jurečič, torej bo trener BrankoTamše kot vedno zavihal rokave in poskušal kar najbolje uigrati prenovljeno celjsko vrsto. »Nova sezona pomeni spremembe in kar veliko jih je. Nasvet je le eden, le delo prinaša rezultate. Brez tega ne gre, sodobni rokomet je tesno povezan z narekovanjem visokega ritma. Letošnji žreb lige prvakov nam je namenil pet superkategornikov, a odpisanih moštev ni. Uvod v ligo SEHA pa bo pompozen, čaka nas gostovanje v Rdeči dvorani. Gorenje je spremenjeno, tudi sami smo, tako da bo uvodna tekma nedvomno zelo zanimiva,« je omenil srednji zunanji igralec David Razgor. Celje je v ligi prvakov sicer v skupini B z Veszpremom, Kielcami, PSG, Flensburgom, Kielom, Meškovim in Aalborgom, cilj pa bo končnica. Gorenje bo igralo v skupini C, tekmeci pa bodo Ademar, Skjern, Kadetten, Dinamo iz Bukarešte in Elverum. Cilj je osvojiti eno izmed prvih dveh mest, ki prinašata dodatni tekmi za uvrstitev v osmino finala. A tudi doma ne bo igralsko okrepljeno stalo križemrok. Po nekaj sušnih letih si želi v vitrine vrniti pokalno lovoriko in državni naslov, se v ligi SEHA prebiti na finalni turnir četverice. Velenjski novinci so na igrišču Jan Grebenc, Matic Verdinek, Robert Markotić in Žarko Pejović, na klopi pa bo trener nekdanji hrvaški selektor Željko Babić. »Pričakovanja kluba pred novo sezono so visoka, treba bo vložiti izjemno veliko truda, ne glede na to pa smo vsi veliki optimisti. Želim si, da bi naša ekipa v novi sezoni prikazovala destruktivno igro, s trdno obrambo in discipliniranim napadom, hkrati pa zmanjšala število zadetkov, ki jih tekmeci dosegajo iz hitre tranzicijske igre,« je menil Željko Babić. »Menim, da so klubski cilji dosegljivi,« pa je dodal Jan Grebenc. 

 

Deli s prijatelji