LIGA PRVAKOV

V Zlatorogu padel velikan evropskega rokometa

Objavljeno 23. november 2014 22.28 | Posodobljeno 23. november 2014 22.30 | Piše: STA, M. U.

Celje Pivovarna Laško – Rhein-Neckar Löwen 32 : 28

Rokometaši se želijo zahvaliti gasilcem, vojakom, delavcem elektro podjetij in sodelavcem civilne zaščite.

CELJE – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi šestega kroga evropske lige prvakov na domačih tleh premagali nemško ekipo Rhein-Neckar Löwen z 32 : 28 (16 : 11).

Rokometni velikan iz Mannheima ni več zaklet za Celje Pivovarno Laško. Slovenski prvak je v osmi medsebojni tekmi po izjemni predstavi vendarle ugnal tradicionalnega mednarodnega tekmeca, hkrati pa zadržal možnosti za preboj v osmino finala, saj ima četrtouvrščeni francoski Montpellier le dve točki prednosti pred Celjem.

Zasedba iz mesta ob Savinji je dosegla drugo zmago v skupini C, pred tem je v tretjem krogu v gosteh premagala ruske Čehovske medvede, na svojem računu pa ima tudi štiri poraze proti Rhein-Neckarju Lownu, makedonskemu Vardarju iz Skopja, Montpellieru in madžarskemu Veszpremu. V prihodnjem krogu se bo v gosteh pomerila z makedonskim Vardarjem iz Skopja, tekma pa se bo v soboto, 29. novembra, začela ob 19. uri.

Celje je bilo v prvem polčasu povsem enakovredno mednarodno pisani nemški zasedbi, ki je znana po tem, da postopoma dviguje raven svoje igre. Domača obramba je bila na zelo visoki kakovostni ravni, tudi igra v napadu zelo raznovrstna, med strelce se je do konca prvega polčasa vpisalo kar deset igralcev celjskega moštva, do konca dvoboja pa dvanajst.

Deli s prijatelji