7. ETAPA

V Švici slavil Costa, Špilak osmi

Objavljeno 15. junij 2013 00.04 | Posodobljeno 15. junij 2013 00.04 | Piše: STA, S. J.

Skupno vodstvo je obdržal domačin Mathias Frank.

Simon Špilak.

BERN – Portugalec Rui Costa (Movistar) je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Švici. Na 206 km dolgi preizkušnji od Meilena do La Punta je slavil pred Nizozemcem Baukejem Mollemo in Američanom Tejayem van Garderenom. Osmi je bil Slovenec Simon Špilak (Katjuša), ki je za najhitrejšim zaostal 22 sekund.

Skupno vodstvo je obdržal domačin Mathias Frank (BMC), ki pa ima zdaj le še 13 sekund naskoka pred današnjim zmagovalcem.

Etapni uspeh si je Rui Costa, lanski zmagovalec te dirke, priboril v zadnjem delu etape z vzponom in spustom v La Punt, ko se je odlepil od Moleme in Garderena, skupinica je pred tem ujela ubežnika Joeja Dombrowskega. Frank je v cilj prikolesaril s Špilakom, z devetim mestom in 22 sekundami pa je oslabil svojo prednost v skupnem seštevku. Tretji skupno je zdaj Čeh Roman Kreuziger. »Moj cilj je bil, da tekmecem z vrha skupnega seštevka 'ukradem' nekaj sekund. Uspelo je, pa ne le to, tudi etapna zmaga je moja,« se je veselil kolesar Movistarja.

Janez Brajkovič (Astana) je bil danes 23. (+ 2:41), skupno je na 17. mestu (+ 4:34). Špilak je skupno po današnji etapi z 11. napredoval za eno mesto, zdaj je na robu deseterice, ima pa minuto in 50 sekund zaostanka za vodilnim Švicarjem.

V soboto bodo kolesarji merili moči na 180,5 kilometra dolgi osmi etapi od Zerneza do Bad Ragaza.

Deli s prijatelji