TENIS

V Portorožu izpadli vsi Slovenci

Objavljeno 09. avgust 2017 23.54 | Posodobljeno 09. avgust 2017 23.54 | Piše: STA, Mo. S.

Zadnji dvoboj v karieri je Grega Žemlja gladko izgubil.

Grega Žemlja.

PORTOROŽ – Prvič v petletni zgodovini challengerja v Portorožu ni slovenskega tenisača med osmimi najboljšimi. V drugem krogu se je poslovil prvi nosilec Blaž Kavčič, Grega Žemlja pa je s porazom proti Srbu Filipu Krajinoviću končal športno pot. Med gledalce pa se je preselil tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah.

Vseeno bo osrednje teniško igrišče v Portorožu v petek zvečer v znamenju najboljših slovenskih igralcev. Žemlja bo z ekshibicijskim dvobojem tudi uradno končal kariero. Nekaj zadnjih udarcev si bo izmenjal s trenutno najvišjeuvrščenim Slovencem na lestvici ATP Aljažem Bedenetom, ki sicer nastopa pod zastavo Velike Britanije, trenutno najboljšim slovenskim igralcem Kavčičem in najbolj nadarjeno domačo igralko Kajo Juvan.

Za Kavčiča, ki je nastopil z bolečinami v kolenu, je bil usoden Aldin Šetkić iz BiH, ki je zmagal s 6 : 3 in 7 : 6 (6). Zadnji dvoboj v karieri je Žemlja izgubil s 6 : 2, 6 : 3, od turnirja z nagradnim skladom 43.000 dolarjev pa se je poslovil tudi Lah, ki ni bil kos Hrvatu Franku Škugorju (7 : 6, 6 : 3).

Slovencev ni več niti na turnirju dvojic; zadnji domači predstavnik Tom Kočevar Dešman se je v navezi s Špancem Jaimejem Fermosellem Delgadom poslovil s porazom 6 : 0, 6 : 0.

Deli s prijatelji