KASAŠKE DIRKE

V Lenartu pokal Agata Maši in Jasperju

Objavljeno 14. avgust 2013 13.22 | Posodobljeno 14. avgust 2013 13.28 | Piše: Jana Vejnovič

Na hipodromu Polena (1600m) je KD Slovenske Gorice Lenart z ZDKCS minulo nedeljo priredilo osem kasaških dirk.

LENART – V dirki za pokal občine Lenart 4-letni žrebec Anakin (Huxtable Hornline-Anabel Crown, KK Komenda, rejec Jure Koblar, lastnik Jernej Hrovat, v sulkiju pa Robert Hrovat), ni sodil med favorite, pa je vendar cilj prečkal prvi.

Tudi v dirki za pokal Rudolfa Maistra, ko se je za startnim avtomobilom zbralo sedem kasačev, je bilo razburljivo. Dobro sta startala tako Menelik kot Sun Naglo OM, vendar je 6-letni Perry Yoe (Gerd November-Private Promise, KD Sl. Gorice Lenart, rejec Rene Hanžekovič, lastnik Neli Belna, v sulkiju Franc Lovrenčič) po rahlih težavah na kontraravnini dohitevati vodilna in pospeševati vse do zmage. Dobljeni pokal je ganjeni Lovrenčič posvetil svojemu očetu, Maistrovemu borcu, in svojemu mesec dni staremu vnuku.

V spominski dirki Jožeta Herzoga je zmagal favorit, 5-letni žrebec Florko (Mystical Crown-Fuci, KK Ljutomer, rejec Tatjana Kosi, lastnik Zvonko Sodec, v sulkiju Darko Sodec), a ni bilo vse povsem gladko. »Na startu sem zaspal in si mislil: adijo, zmaga. Pa je Florko pokazal svojo moč!«

Dirka za pokal Agata je namenjena samo ženskim voznicam. Šest jih je bilo, vse enako izkušene kot moški kolegi, najbolje pa se je izšlo 6-letnemu Jasperju (HV*(AT) (Persugill-Jo JO B, KK Komenda, rejec Vito Habjan, lastnik Mirko Gregorc, v sulkiju Maša Habjan).

V 2. teku za trojno krono Agronatur (2600 m) se je 12-letni Angel Sirrius (Shawland Noble-Anesa, KK Stožice Ljubljana, rejec Jože Antončič, lastnik Hlev Peški, voznik Marko Gorenc) po lanskih zmagah in letošnjem zatišju ponovno povzpel na najvišjo stopničko.

V dirki kas pod sedlom so bile ženske boljše, zmagala pa sta Alenka Pirc in 12-letni Alain Delon (Scurry Lobell-Anabel).

Rezultati:

1. dirka: 1. Lil KIM/Sagaj, 2. Lotte/Žnidarič, 3. Nico*(AT)/Predan, 4. Neron Vita/Plečko

2. dirka: 1. Anakin/Hrovat, 2. Gingersnap/Lovrenčič, 3. Abo Den/Žan, 4. Cala/Zorko

3. dirka: 1. Perry Yoe/Lovrenčič, 2. Denita BJ/Šadl, 3. Sun Naglo OM/Hrovat, 4. All Gerd/Štremfelj

4. dirka: 1. Florko/Sodec, 2. Jerry Lou GJ/Jerovšek, 3. Florida/Sagaj, 4. Patricia MP/Prašnikar

5. dirka: 1. Jasper HV*(AT)/Habjan, 2. Ramandolo RL*(IT)/Krelj, 3. Power Star/Pirc, 4. Mata Hari Peška/Gorenc

6. dirka: 1. Angel Sirrius/Gorenc, 2. Ajax Boko*(NL)/Osolnik, 3. Threestarlimburgia *(DE)/Žan, 4. Ola Fatal*(IT)/Sagaj

7. dirka: 1. Prudy*(IT)/Zadel, 2. Dante/Babnik, 3. Norwey/Susman, 4. Fintek/Slana

8. dirka: 1. Alain Delon/Pirc, 2. Apofis/Antolin, 3. Jerry Lou GJ/Pirc, 4. Mata Hari Peška/Zadel

 

Deli s prijatelji