ROKOMET

V knežjem mestu spet želijo sesti na prestol

Objavljeno 07. avgust 2013 14.05 | Posodobljeno 07. avgust 2013 14.06 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: rokomet Celje

Rokometaši Celja Pivovarne Laško po treh letih spet kanijo osvojiti naslov prvaka.

Celjani v naslednji sezoni spet želijo osvojiti državni naslov. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Nova rokometna sezona se bliža, zato je treba tudi v tej vročini pljuniti v roke in kaj oddelati, da bo forma v sezoni 2013/14 pravšnja. Tako se od 20. julija pripravljajo tudi igralci Celja Pivovarne Laško, ki so svoj Zlatorog zaradi Eurobasketa predali možem, ki se žogajo z drugačno žogo. Včeraj in danes so vadili v Golovcu, jutri pa odhajajo na desetdnevno turnejo po Nemčiji, kjer bodo odigrali sedem tekem. »V Nemčiji bo sicer turnir s tremi skupinami. V naši so Balingen, Magdeburg in Bittenfeld. To bo zelo močan in zanimiv turnir, to bo prava preizkušnja. V drugem delu ostanemo še na pripravah in bomo igrali z enim od tretjeligašev, enim iz druge lige, zadnjo tekmo pa igramo v Stuttgartu z Göppingenom, to bo za njih tudi odprtje sezone. Njihova dvorana je že razprodana, tako da bo to zanimiv zaključek turneje,« je za uvod navrgel Roman Pungartnik, direktor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Vadijo vsi, po svetovnem prvenstvu v BiH so se priključili tudi mladinski reprezentanti, tako da so kompletni. Kar se zdravja tiče, Pungartnik pravi, da je vse v redu, edino krožni napadalec Vid Poteko ima še nekaj težav, saj je na sredozemskih igrah v Turčiji staknil poškodbo komolca. »A je znova v procesu treninga, na pripravljalni tekmi s Constanto v Brežicah je tudi nekaj malega igral,« nadaljuje nekdanji celjski rokometaš in legionar v Nemčiji in Švici.

Zdaj je tudi sveži športni upokojenec, vratarska legenda Dejan Perić, v klubskem ustroju. Kakšno konkretno vlogo ima, smo povprašali Pungartnika. »Strokovni sodelavec je, podaljšana roka trenerja Vladana Matića, vez med ekipo in trenerjem, to, kar najbolje zna, kar s svojimi izkušnjami obvlada. To je tudi dodana vrednost ekipi in menim, da je tako prav, glede na to, da imamo kombinacijo mladosti in izkušenosti.«

Poskušajo delovati normalno

Kako pa je s proračunom, je enak ali manjši kot v prejšnji sezoni? »Je v teh okvirih, poskušamo se kar najbolje prilagoditi položaju, kakršen je v Sloveniji in Evropi. Sredstva, ki jih imamo, poskušamo pametno razporediti. Ne govorimo o zneskih, ampak poskušamo delovati normalno. Upam, da nam bo uspelo. Vemo pa, da to ni odvisno od nas, da so okoliščine zelo težke,« pravi Pungartnik. Je proračun med milijonom in pol ter dvema milijonoma evrov? »Ne bi govoril o točnih številkah, tudi ni praksa, da se o tem govori.«

Kako kot direktor vidi cilje celjskih rokometašev, domače in v ligi prvakov, v naslednji sezoni? »Že lani smo v naši zelo močni skupini lige prvakov pokazali, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi. Letos imamo zelo privlačno in zanimivo skupino. Cilj je, da pridemo iz nje, to pomeni, da se uvrstimo v naslednji krog, v osmino finala,« si uvrstitve med štiri v skupini A, kjer igrajo še Veszprém, Croatia osiguranje iz Zagreba, St. Peterburg, Rhein-Neckar Löwen in kvalifikant, želi Pungartnik. »V domačem prvenstvu vsa leta vlagamo v ekipo, zdaj je pridobila tudi malce izkušenj, ima neko zrelost. Gotovo želimo naslov prvaka vrniti v Celje. To pomeni, da se bomo trudili, da do zadnjega ostanemo v igri za naslov prvaka. Tudi pokal, glede na to, da smo ga osvojili dvakrat zapored, želimo ubraniti. To so cilji. Tu mora biti prisotna tudi sreča, saj vemo, da smo imeli v prejšnjih letih veliko poškodb. Upamo, da se nam to letos ne bo zgodilo. Če se nam vse izide, pa so cilji, ki smo si jih zadali, povsem realni,« je Roman Pungartnik, direktor kluba iz mesta ob Savinji, končal pogovor pred novo sezono rokometnega Celja.

V knežjem mestu se državnega naslova, evropski klubski prvak iz leta 2004 jih ima vsega skupaj sicer sedemnajst, niso veselili že tri sezone. Nazadnje jim je to uspelo leta 2010, nato pa sta se šampionsko okronala Cimos Koper ter v zadnjih dveh letih velenjsko Gorenje.

Deli s prijatelji