LIGA PRVAKOV

V Celju se je zgodila kraja

Objavljeno 20. oktober 2014 12.50 | Posodobljeno 20. oktober 2014 12.50 | Piše: Marko Uršič

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov klonili proti favoriziranemu Veszpremu.

V Zlatorogu se je ob rokometu prakticirala tudi rokoborba. Foto: Igor Zaplatil/Delo

Celjski rokometaši so bili na Nivoju, a le niso odnesli plena. V soboto smo v prekrasnem sončnem dnevu zavili na celjsko Špico, kjer domuje kajak kanu klub Nivo in kjer je na umetnih brzicah Savinje tudi slalomska proga. Eden od čolnov je vadbeno smukal med vraticami, tekma rokometne lige prvakov na drugem koncu mesta, v dvorani Zlatorog, pa ni bila za trening. Celje Pivovarna Laško je na koncu z 21:24 pokleknila pred favoriziranim madžarskim Veszpremom, a v drugem polčasu je Hunom, te je spremljalo več kot tisoč pristašev, pošteno dihala za ovratnik. Obračun se ni končal enako kot večer pred tem, ko je slovenski boksarski šampion Dejan Zavec v Mariboru premagal Madžara Ferenca Hafnerja. Tudi zaradi sodnikov, v domačem taboru so bili po tekmi vidno razočarani nad njima; Belorusa Andrej Gusko in Sjarhej Repkin sta piskala tako, kot da ju bo kot mulca s šibo namikastil hunski vojskovodja Atila, imenovan tudi Šiba božja ali Bič božji.

Cilj: biti na vrhu skupine

»Drugi so nam preprečili, da bi naredili tisti zadnji korak. Redkokdaj ocenjujem delo sodnikov, a ta dva sta očitno mislila... Resda, da imamo z Veszpremom podobni dvorani in da je bilo veliko njihovih navijačev, ampak menim, da sta malce zamešala stvari. Če bi slučajno kar sami delali analizo, pogledali dosedanje Veszpremove tekme, boste videli, zakaj zmagujejo. Že res, da imajo dobre posameznike, a nimajo srca, ekipa ni prava. Zmagujejo s pomočjo. Ne bom rekel, kakšen šport je to, a tokrat se je zgodila kraja. Škoda, na žalost. Razočaran sem na vsej črti,« je po prihodu z igralne površine pojasnil vratar Matevž Skok. Kapetan Luka Žvižej je tudi imel grenke besede na koncu jezika: »Preprosto nam ni bilo dovoljeno, da bi storili kaj več. Dva moža se morata zamisliti nad seboj in vsem, kar sta nam počela. Preprosto smo premladi in ne pustijo, da bi pod narekovaji mala ekipa mešala štrene velikim. Da nam v odločilnih trenutkih vzameta gol, ki bi pomenil neodločen izid, dosodita takšne izključitve na naši strani... Menim, da se to doma ne sme dogajati. Ne rečem, ko igramo v gosteh, ampak doma, da nam to storijo... Sem še malce vroč, a vseeno, njihove odločitve niso bile korektne. Imamo nalogo, da se s tem ne obremenjujemo, a tokrat sem to preprosto moral dati iz sebe. Nimamo kaj storiti, ker smo izgubili, se lahko le pritožujemo. Vztrajali bomo, ni konec sveta, a ne vem; videti je, da moramo biti še boljši, še močnejši, da lahko premagamo takšne velike ekipe.«

Za Veszprem je igral tudi nekdanji celjski član Gašper Marguč. »Težko je bilo igrati v Celju, v sebi sem gorel. Zmago smo si morali prigarati. Nač cilj je, da smo na vrhu skupine, za Celjane pa menim, da se bodo uvrstili med štiri, ki napredujejo. V Veszpremu sem zadovoljen, a ni enako, kot je bilo tukaj. V Celju sem bil le doma, moram priznati, da imam kar malce domotožja. A odločil sem se za stopničko naprej, in ni mi žal,« je pojasnilo desno krilo. Trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše na novinarski konferenci ni obtoževal sodnikov, a mu je marsikaj ležalo na duši. Nekdanji starocelinski klubski prvaki garajo, mladost ima polet in srčnost, a danes je v športnem svetu glavna prvina denar.

Deli s prijatelji