INLINE HOKEJ

Utik pometel s konkurenco v Pulju

Objavljeno 17. september 2012 18.32 | Posodobljeno 17. september 2012 18.33 | Piše: E. N.

Slovenci so se najbolj mučili s Tržačani.

Moštvo HK iTAKSport Utik je osvojilo pokal v Pulju.

Del hokejskega spektakla v Pulju, kjer so Hrvati s pomočjo našega Jureta Koširja in njegovega švicarskega prijatelja Daniela Zimmermanna iz agencije CM sports izpeljali ledene boje v puljski areni v okviru lige EBEL, je bil tudi Pattinaggio Cup, mednarodni turnir v hokeju na rolerjih, ki naj bi se po prvotni zamisli igral prav tako med zidovi rimskega amfiteatra, a se je nato preselil na igrišče, kjer je puljski kotalkarski klub daljnega leta 1922 osvojil, ko so po njih še gazili škornji sosednje dežele, naslov italijanskega kotalkarskega hokejskega prvaka.

Tri slovenska moštva, eno italijansko ter štiri hrvaške ekipe so prekrižale palice na turnirju, ki je čez ves dan na igrišče drsalnega oziroma rolerskega Pattinaggio centra (pattinaggio pomeni drsanje) privabil precej obiskovalcev, hkrati pa je sodelujoče prišla pozdravit skoraj celotna ekipa Medveščaka iz Zagreba. V predtekmovanju so se med našimi predstavniki prvi poslovili igralci IHK Tupaliče, v polfinale pa sta se uvrstili moštvi tolminskih Muflonov in HK iTAKSport Utik. Slednji so veljali za favorite, sploh po prvi tekmi, ko so z levo roko pometli z zagrebškimi Kunami (6 : 1), ki jih od obstoja do danes ni premagala še nobena hrvaška ekipa. Utičani so s polnim izkupičkom, poleg Kun so premagali še Kwins iz Trsta (1 : 0), za katere je igral tudi nekdanji evropski kotalkarski prvak Samo Kokorovec, in Tupaliče (2 : 0), v polfinalu povsem gladko premagali domačine Pula Gladiators (12 : 2), in se v finalu še enkrat srečali z neugodnimi Tržačani. Ti so v polfinalu premagali Tolmin, ki je na koncu osvojil tretje mesto.

Redni del velikega finala se je končal z rezultatom 2 : 2, Slovenci so dvakrat vodili in imeli vajeti igre v svojih rokah, Italijane pa je pred neprestanimi napadi Utika, edinega slovenskega člana avstrijskega razširjenega rolerskega hokejskega prvenstva ÖIHL in letošnjega viceprvaka lige, ki se igra po vzoru ledene lige EBEL, reševala obramba Kwinsov. Po koncu rednega dela je sledila serija kazenskih strelov, kjer je briljiral vratar Utika Miha Bajt. Šele v sedmi seriji kazenskih strelov je odločilni zadetek za Utik prispeval Milan Hafner. Igralci moštva iz majčkene občine Vodice pri Ljubljani so odnesli domov tudi lovoriko najboljšega igralca turnirja, pripadla je Franciju Rojcu, ki je v Pulju s predznanjem treniranega gimnasta prikazal res izjemen talent in srčnost, ki pritiče hokejski igri. 

Deli s prijatelji