TURNIR

Utik drvi proti finalu

Objavljeno 30. avgust 2015 13.07 | Posodobljeno 30. avgust 2015 13.09 | Piše: B. F.

Slovenci so v prvem predtekmovalem dnevu premagali vse nasprotnike.

PADOVA – Na velikem turnirju hokeja na rolerjih v Padovi, kjer nastopajo ekipe iz Italije in Nemčije, je kot edini slovenski predstavnik, moštvo nekdanjega državnega prvaka HK iTAKSport Utik, v predtekmovalni skupini premagal vse svoje nasprotnike.

Najprej so padli domačini z rezultatom 7 : 3, nato čez dve uri moštvo Legnaro 4 : 2 in nato še Silo Team z rezultatom 4 : 3. V zadnji tekmi so se Slovenci mučili, saj so nasprotniki že vodili ob polčasu za tri zadetke. Nato pa je Tadej Nabergoj z izjemnimi potezami odločil tekmo. V obrambi kraljujeta Bor Ladiha in Milan Hafner, v golu pa češki 'pajek' Karel Ševčik. Ker so premagali vse nasprotnike, so danes uvrščeni neposredno v popoldanski polfinale.

»Nadejamo se, da bomo zaigrali tudi v finalu in upravičili naše izkušnje, saj smo danes najstarejša ekipa na tem velikem turnirju,« je povedal kapetan moštva Rok Zupanc.

Finale se bo igral v večernih urah, največjo težavo za Slovence pa pomeni huda vročina, ki pritiska v dvorani. Kljub napornosti turnirskega sistema, v katerem je bilo treba odigrati več tekem v enem dnevu, so doslej nalogo opravili odlično, zato upamo, da se bodo uvrstili tudi v finale.

Deli s prijatelji