FUTSAL

Uspešna generalka za Ricardinha

Objavljeno 16. november 2017 10.46 | Posodobljeno 16. november 2017 10.48 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: futsal

Oslabljena futsal reprezentanca Slovenije boljša od Poljakov.

Igor Osredkar ima v novi sezoni nove ščitnike, na katerih je upodobljena njegova družina. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Točno 75 dni nas loči do spektakla v Stožicah. Med 30. januarjem in 10. februarjem se bo 12 najboljših evropskih reprezentanc udarilo za naslov evropskega prvaka v futsalu. Slovenski selektor Andrej Dobovičnik in ekipa se zavedajo odgovornosti ter visokih pričakovanj domače javnosti. Slovenska selekcija se pripravlja, da bi uvodno tekmo evropskega prvenstva 30. januarja proti Srbiji pričakala v optimalni formi. Za njo sta dve tekmi s Poljsko (6:6 in 3:1) »Z drugo tekmo proti Poljski sem bolj zadovoljen,« je dejal selektor Dobovičnik in dodal:

»Pokazalo se je, da je Poljska dobra ekipa, ki je zasluženo med udeleženkami evropskega prvenstva. S fizično močno ekipo smo imeli nekaj težav, a smo dokazali, da so naši fantje bolj tehnično-taktično podkovani. Zadovoljen sem z rezultatom pa tudi Poljaki so imeli na drugi tekmi manj priložnosti kot na prvi.« Tokrat je Slovenija igrala brez trojčka Nejc Hozjan-Gašper Vrhovec-Rok Mordej. To je bilo še posebno očitno pri rotaciji in menjavah, tempo igre je padel, to pa so Poljaki s pridom izkoristili predvsem na prvi tekmi. »V torek smo bili slabi v obrambi,« je opozoril kapetan Igor Osredkar.

Vesel pa je bil, da so na drugi tekmi Poljakom dovolili le en gol ter prepričljivo zmagali. »Vidi se, da smo precej kreativni v napadu. Ko se nam pridružijo še preostali reprezentanti, bomo še nevarnejši,« je optimist Osredkar. Sicer ima selektor še nekaj dilem. »Bližje ko je prvenstvo, bolj je jasno, da bodo morali odgovornost prevzeti tisti, ki so najdlje z mano v izbrani vrsti in so tudi najboljši. Še vedno pa iščem igralca, dva, ki bi z neko minimalno minutažo, ki pa ni nepomembna, pomagala na turnirju. Evropsko prvenstvo bo dolgo in naporno,« se zaveda zahtevnosti tekmovanja v Stožicah 50-letni Dobovičnik, ki na klopi reprezentance sedi od jeseni 2005; vodil jo je na 160 tekmah. Do naslednje ne bo treba dolgo čakati – 5. in 6. decembra bo v Sloveniji (Litija in Ljubljana) gostovala Portugalska z mojstrom svetovnega kova Ricardinhom



Kmalu olimpijska panoga?

Futsal je v tem mesecu naredil korak bližje olimpijski družini športov. Prvič so potekale kvalifikacije moških in ženskih vrst, ki so se borile za nastop na poletnih olimpijskih igrah mladih. Enega od štirih kvalifikacijskih turnirjev je v Podčetrtku gostila Nogometna zveza Slovenije. Mladi upi (reprezentanca U-17) so v odločilni tekmi priznali premoč Italiji.



 

Deli s prijatelji