KOŠARKA

Uroš Slokar se seli v Nemčijo

Objavljeno 31. oktober 2013 20.09 | Posodobljeno 31. oktober 2013 20.09 | Piše: STA, Mo. S.

Nazadnje je nosil dres španske Gran Canarie, v Berlinu bo ostal šest tednov.

Uroš Slokar je bil član Olimpije, po novem pa bo igral v Italiji

BERLIN – Slovenski košarkarski reprezentant 30-letni Uroš Slokar je podpisal šesttedensko pogodbo z nemško ekipo Alba Berlin. Pri Berlinčanih, ki nastopajo tako kot Union Olimpija v evropskem pokalu, bo igral namesto poškodovanega Srba Leona Radoševića, so zapisali na spletni strani nemškega prvoligaša.

Vse bo dal od sebe

Slokar je nazadnje nosil dres španske Gran Canarie, pred tem pa je igral za Slovan, Benetton, Videm, Toronto, Triumph, Fortitudo, Olimpijo, Sieno, Manreso in Romo. »Poznam nemško košarko in Albo iz evropskih tekmovanj. Alba je ena najboljših ekip v prvenstvu in počaščen sem, da bom igral zanjo. Govoril sem s trenerjem, ki mi je že predstavil soigralce. Osredotočen sem na to, da pokrijem izgubo Leona Radoševića. To je moj cilj, od sebe bom dal vse.«

Menijo, da se bo kmalu navadil

»Uroš Slokar je igralec z visokim košarkarskim IK in veliko izkušnjami z najboljšimi evropskimi klubi. Verjamem, da ne bo potreboval veliko časa, da se bo navadil na ekipo. To je bil eden od ključnih razlogov, da smo ga pripeljali za šest tednov. Lahko igra na položaju krilnega centra ali centra ter lahko igra proti visokim igralcem,« je o novi okrepitvi dejal trener Albe Saša Obradović.

Deli s prijatelji