BOREC

Urkeja se ogibajo v širokem loku

Objavljeno 09. avgust 2017 20.15 | Posodobljeno 09. avgust 2017 20.15 | Piše: Miha Šimnovec

Obračun z Urošem Jurišičem odpovedala tudi dominikanska Žival.

Uroš Jurišič (desno) velja za borca, ki na sončni strani Alp največ obeta v mešanih borilnih športih. Foto: Igor Zaplatil/Delo

LJUBLJANA – Uroš Jurišič, najboljši slovenski predstavnik v mešanih borilnih športih (MMA), v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci, se je že pred mesecem odpravil na Florido, da bi se čim bolje pripravil za naslednji obračun. Menedžer Narcis Mujkić mu je namreč prek svetovalcev priskrbel nastop na prireditvi tamkajšnjega (pri)znanega združenja Titan FC45, na kateri naj bi se 18. t. m. spoprijel z Isidrom Rodriguezom, ki ga kličejo tudi El Animal (Žival). 

Na Floridi treniram z vrhunskimi trenerji in zvezdniki, med katerimi sta mi najbolj pri srcu King Mo in Thiago Alves. V dvorani redno videvam tudi poljsko šampionko Joanno Jedrzejczyk.

Toda rokoborec iz Dominikanske republike, ki v dosedanjih treh profesionalnih dvobojih – tako kot Uroš – še ni okusil grenkobe poraza, je očitno stisnil rep med noge, saj je včeraj, torej le deset dni pred že potrjenim spopadom v Pembroke Pinesu, nepričakovano odpovedal obračun s 24-letnim Ljubljančanom. Ker se želi Jurišič, ki ima brezmadežno profesionalno statistiko s šestimi zmagami, za vsako ceno predstaviti med Titani, zdaj prek družabnih omrežij mrzlično išče tekmeca v kategoriji do 77 kilogramov. Noče pač, da bi šel njegov trud, ki ga je v minulih tednih vložil v treninge pri klubu American Top Team (ATT), v nič. »Vadim z eno od najmočnejših ekip na svetu. Na sleherni trening pride namreč od 20 do 30 borcev, ki blestijo v najelitnejši organizaciji UFC. Treniram z vrhunskimi trenerji in zvezdniki, kot so Colby CovingtonHector LombardJunior Dos SantosJorge MasvidalTyron WoodleyKing Mo in Thiago Alves, slednja sta mi tudi najbolj pri srcu. V dvorani redno videvam tudi poljsko šampionko Joanno Jedrzejczyk,« je razkril priljubljeni Urke, ki močno upa, da se bo vendarle kdo opogumil in se mu čez devet dni postavil po robu v kletki na vroči Floridi. Zaveda se pač, da bi z dobro predstavo in zmago storil naslednji korak k tako želenemu nastopu na katerem od spektaklov UFC.

Deli s prijatelji