PORAZ

Upanje nikoli ne umre

Objavljeno 18. februar 2017 10.00 | Posodobljeno 18. februar 2017 10.00 | Piše: M. U.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov gostijo evropskega klubskega prvaka.

Vid Poteko in Blaž Janc proti Kielcam upata na boljšo celjsko igro, kot je bila na zadnjih dveh tekmah. Foto: Leon Vidic

Rokometaši Celja Pivovarne Laško morajo zdaj zbrati vse atome moči. Preteklo soboto so namreč v ligi prvakov že po izteku igralnega časa iz najstrožje kazni doma izgubili s Kristianstadom in v boju za zadnje mesto, ki še pelje v osmino finala, storili velik korak nazaj. Zdaj na razpredelnici za Skandinavci zaostajajo za točko. Poraz po neumnosti s Švedi je bil takšen šok, da so celjski igralci v torek v Zlatorogu izgubili še dvoboj lige SEHA proti Zagrebu in ogrozili nastop na sklepnem turnirju regionalne lige.

Naloge so vse težje in težje. Slovenski šampion se bo namreč v 11. krogu lige prvakov jutri ob 19. uri v domačem rokometnem hramu pomeril kar z zadnjim evropskim klubskim prvakom Kielcami. Že tako ali tako je vražje težka naloga ugnati najboljše poljsko moštvo, celjski izkupiček doslej sta dve zmagi in osem porazov, za nameček pa v njem rokometni kruh služita tudi slovenska organizatorja igre Uroš Zorman in Dean Bombač. Torej, naša reprezentanta, ki Celjane, njihov igralni slog in nevarnost, ki jim grozi od bodočega člana Kielc Blaža Janca, zelo dobro poznata. Janc je na zadnjem obračunu proti švedskemu prvaku sicer prejel rdeči karton, a mu je Evropska rokometna zveza dovolila, da se jutri postavi po robu svojim bodočim delodajalcem.

»Poljska ekipa želi osvojiti prvo mesto v skupini, ki prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale. Na tekmi v Zlatorogu torej ničesar ne bo prepustila naključju. Pred nami je zahtevna naloga, moja želja pa je, da na obračunu z evropskimi prvaki prikažemo bojevito predstavo in pustimo srce na igrišču. Da tudi pokažemo, iz kakšnega testa smo in zakaj igramo v ligi prvakov. Verjamem, da bodo moji varovanci ne glede na vse dogodke v zadnjem tednu prikazali našo prepoznavno igro, kar je v tem trenutku tudi najpomembneje,« je pred poljsko rokometno ofenzivo previden trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.

Popraviti vtis

Bronasti reprezentant s svetovnega prvenstva Blaž Janc bo za CPL igral le še do konca letošnjega tekmovalnega obdobja. »Res je, da se po koncu sezone selim v Kielce, a to dejstvo bo zame le še dodatna spodbuda in motivacija na tokratnem obračunu v Zlatorogu. Na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni smo dokazali, da se lahko dobro kosamo s poljskimi prvaki, predvsem pa moramo proti njim uveljaviti našo prednost v hitrosti in popraviti slab vtis z naših zadnjih dveh tekem. Z našo hitro igro moramo poskušati doseči čim več lahkih zadetkov, kajti vemo, da njihova igra veliko sloni na napadalnih akcijah dva na dva,« je Janc za hiter rokomet. Krožni napadalec Vid Poteko se bo na črti bojeval s kielškimi orjaki. »Želja in bojevitost sta prvini, ki tekmo lahko pripeljeta do zmagovitega konca. To je recept, ki ga moramo uporabiti tudi v nedeljo. Torej, moramo se boriti, biti agresivni in imeti večjo željo po zmagi od nasprotnika,« je Poteko že napovedal levjesrčni boj v Zlatorogu.

Deli s prijatelji