PRESTOP

Union Olimpija z novim 191 cm velikim upom

Objavljeno 30. avgust 2013 14.20 | Posodobljeno 30. avgust 2013 14.20 | Piše: STA, T. L.

Paolo Marinelli je v prejšnji sezoni nastopal za Split, ki pa se je znašel v težavnem finančnem položaju in mu ekipe ni uspelo zadržati.

Pipana je novi igralec prepričal z delovno vnemo in talentom.

LJUBLJANA – Košarkarski klub Union Olimpija je v svoje vrste privabil mladega hrvaškega igralca Paola Marinellija (191 cm, 1995), ki velja za enega večjih talentov svoje generacije v Evropi. Klub je z igralcem sklenil pogodbo za štiri sezone.

V Ljubljano iz Splita

Marinelli že dalj časa trenira s člansko ekipo Olimpije in v tem obdobju je zadovoljil zahteve trenerja Aleša Pipana in njegovega strokovnega štaba. Marinelli, sicer pod okriljem košarkarske akademije Nikole Vujčića, je v prejšnji sezoni nastopal za Split, ki pa se je znašel v težavnem finančnem položaju in mu ekipe ni uspelo zadržati. Mladi branilec je s 17 leti okusil tudi že igranje v ligi ABA.

Pipan: Prepričal z delovno vnemo in talentom

»Marinellija košarkarska stroka dobro pozna, saj je blestel na tekmovanjih mlajših kategorij, dokazal pa se je tudi že v članski konkurenci. Res je, da bo njegova vloga v naši ekipi drugačna, kot jo je imel v Splitu, ki je bil precej oslabljen, pa vendar vidimo igralca kot klubski projekt in nekoga, ki bo že v tej sezoni kamenček v našem mozaiku. V precej dolgem času preizkušnje v Ljubljani nas je prepričal s svojo delovno vnemo in talentom, seveda pa ga čaka še veliko dela, preden bo dozorel kot nosilec igre na visokem nivoju,« pravi trener Uniona Olimpije Aleš Pipan.
 

Deli s prijatelji