LIGA ABA

Union Olimpija s hudim porazom proti Madžarom

Objavljeno 16. februar 2013 19.50 | Posodobljeno 16. februar 2013 19.50 | Piše: Mo. S., STA

Pet krogov pred koncem rednega dela ima Olimpija le še teoretične možnosti za uvrstitev med prvih pet moštev.

Sašo Filipovski.

BUDIMPEŠTA – Košarkarji Uniona Olimpije so v 21. krogu lige ABA izgubili s Szolnoki Olajem z 72 : 89 (17 : 25, 31 : 44, 45 : 62). Ljubljančani so proti zadnjeuvrščeni ekipi v ligi doživeli enega najhujših porazov v sezoni, ki jih je hkrati močno oddaljil od višjih ciljev oziroma uvrstitve na evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Madžarski predstavnik iz Szolnoka je Ljubljančane nadigral v vseh pogledih in zasluženo zmagal.

Le še teorija ...

Pet krogov pred koncem rednega dela ima Union Olimpija le še teoretične možnosti za uvrstitev med prvih pet moštev ob tem, da ji niti razpored tekem ni najbolj pogodu. V prihodnjem krogu bo gostovala v Beogradu pri Partizanu, nato jo čaka domača preizkušnja s Krko, v zadnjih treh krogih pa še dve gostovanji pri Ciboni in Budućnosti ter domača tekma s Širokim Brijegom.

Poigravanje na parketu

Olimpija je na Madžarskem odigrala eno najslabših partij v tej sezoni, tako da so se lahko domači igralci, ki so v dosedanjih dvajsetih tekmah zmagali le petkrat, dobesedno poigravali z njo in jo na trenutke prav poniževali z lahkimi koši in domiselnimi akcijami.

Če je po prvem polčasu navkljub katastrofalni predstavi v obrambi še tlel kanček upanja na preobrat, pa je ta dokončno ugasnil sredi tretje četrtine, ko je bilo jasno, da ljubljanski košarkarji niso kos domači zasedbi. Ta se je v 27. minuti prebila do prednosti 56 : 39, razliko pa je v zadnji četrtini še povečala in na koncu postavila klubski rekord po doseženih točkah v rednem delu lige ABA.

Olimpija je zadela vsega tri trojke, zgrešila osem prostih metov, glavna aduta Klemen Prepelič in Jaka Blažič pa sta skupaj dosegla osem točk ter iz igre skupaj metala katastrofalnih 2 : 17.

Deli s prijatelji