NAČETO

Uničena zelenica na Wembleyju

Objavljeno 12. november 2014 20.58 | Posodobljeno 12. november 2014 20.58 | Piše: Rok Tamše

Angležem skrbi povzroča slaba travnata površina na kultnem stadionu. Šest dni pred tekmo Anglije in Slovenije so tam rili ameriški nogometaši.

Ameriški nogometaši so v nedeljo malce razrili zelenico na Wembleyju. (Foto: Reuters)

Roger Maslin, direktor stadiona Wembley, kjer se bosta v soboto pomerili nogometni reprezentanci Anglije in Slovenije, je potrdil, da je travnata površina načeta po tekmi ameriških nogometašev. Minuli vikend sta se na tem stadionu pomerili moštvi Dallas Cowboys in Jacksonville Jaguars iz lige NFL. Razlog za uničeno travnato površino pa ni samo v tej tekmi, menda so pred sezono spreminjali podlago. »Prizadevamo si za najboljšo možno igrišče. Malce sem razočaran, ker podlaga ni takšna, kot bi morala biti. Razlog za to ni zadnja tekma NFL, ampak poletna renovacija. Toda prepričan sem, da bo trava spet ustrezne kakovosti po zimski prenovi. Verjamem, da bo vse v redu, ko se bomo vrnili na hibridno podlago Desso, ki smo jo položili že leta 2010. Vrhnja plast je preveč lisasta in brazgotinasta, kot bi si želeli,« je pojasnil Maslin. Podlaga Desso ima umetna vlakna, ki so vtkana v naravno travo. Ta omogočajo večjo elastičnost igrišča.

Selektor angleških nogometašev Roy Hodgson je že pred gostovanjem Američanov poizvedoval pri vodstvu zveze, kako je možno, da so tekmo ameriške lige NFL organizirali le teden dni pred kvalifikacijskim dvobojem nogometašev za euro 2016. »Roy je upravičeno zaskrbljen. Z angleškim moštvom dobro sodelujemo, potrudili se bomo, da jim za soboto pripravimo najboljše možno igrišče. To ne bo na najvišji možni ravni, ki bi si jo želeli za tekmo s Slovenijo, a bo še vseeno dobra podlaga. Pričakujemo, da teh težav ne bo več na tekmi z Litvo marca prihodnje leto.«
 

Deli s prijatelji