NBA

Udrihova točka za zmago Grizlijev

Objavljeno 23. marec 2014 11.24 | Posodobljeno 23. marec 2014 11.24 | Piše: STA, D. P.

Za 13. zaporedno zmago Ostrog je bil tokrat najzaslužnejši Danny Green, nekdanji igralec Uniona Olimpije.

MEMPHIS – Ekipa Memphis Grizzlies je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Indiano Pacers, tretjo ekipo lige in prvo na vzhodnem delu, z 82 : 71. Slovenski košarkar Beno Udrih je v dveh minutah za Memphis zadel en prosti met, vpisal eno blokado in eno izgubljeno žogo.

Boljši od Dragića

Mike Conley (21 točk) in Zach Randolph (18 točk, 13 skokov) sta bila najboljša igralca Memphisa, ki ima na osmem mestu na zahodnem delu eno zmago več in poraz manj od ekipe Phoenixa Gorana Dragića.

Izjemni Green

Na čelu lige ostaja San Antonio Spurs, ki je v gosteh premagal Golden State z 99 : 90. Za 13. zaporedno zmago je bil tokrat najzaslužnejši Danny Green, nekdanji igralec Uniona Olimpije. Devet od svojih 18 točk je dosegel v zadnji četrtini, njegova ekipa pa od 21. februarja ni izgubila. Francoz Tony Parker (20 točk) je bil edini od velike trojice zmagovalcev, ki je igral, pa še to ne v ključnih trenutkih četrte četrtine, ko so si njegovi soigralci priigrali odločilno prednost. Tim Duncan in Argentinec Manu Ginobili nista igrala. San Antonio je zadnjič zmagal 13-krat zapored leta 2007, ko je osvojil zadnjega od svojih štirih naslovov prvaka lige.

Košarkarji Chicaga so z 91 : 81 premagali Philadelphio 76ers, ki je doživela 24. zaporedni poraz, kar je drugi najdaljši niz v zgodovini lige in le dva poraza manj od doslej najslabšega tovrstnega izkupička.

Deli s prijatelji