NBA

Udrih si je poškodoval zapestje in prispeval 15 točk

Objavljeno 20. december 2014 08.43 | Posodobljeno 20. december 2014 08.43 | Piše: STA, A. L.

Na tekmi v Memphisu se je izkazal novinec Chicaga Nikola Mirotić, ki je bil izjemno natančen z razdalje, saj je zadel vseh šest trojk, obračun pa je končal s 27 točkami.

Beno Udrih v akciji.

MEMPHIS – V severnoameriški košarkarski ligi je zaigral en Slovenec. Beno Udrih je imel uspešen strelski večer. Izkazal se je kot drugi najboljši igralec moštva Memphis Grizzlies ter najboljši z rezervne klopi. V 20 minutah pod obročema je prispeval 15 točk, podajo in ukradeni žogi. Memphis je gostil košarkarje ekipe Chicago Bulls, ki so bili boljši s 103 : 97.

Na tekmi v Memphisu se je izkazal novinec Chicaga Nikola Mirotić, ki je bil izjemno natančen z razdalje, saj je zadel vseh šest trojk, obračun pa je končal s 27 točkami, kar je njegov najboljši dosežek v ligi NBA. Prvi strelec tekme je bil Jimmy Butler, ki je za zmago bikov prispeval 31 točk.

Memphis je tako prav na domačem parketu doživel poraz, prvega po nizu šestih zmag. Najbolj razpoložena pri Memphisu sta bila Mike Conley z 21 točkami in Beno Udrih s 15 točkami, ki pa bi lahko še kaj dodal, a se je v zadnji četrtini poškodoval in parket zapustil z bolečim zapestjem. Katalonec Marc Gasol ni imel najuspešnejšega večera, saj je dosegel le 13 točk, zato pa je bil uspešen v skoku, z 10 ujetimi odbitimi žogami. Njegov brat Pau Gasol, ki igra za Chicago, pa je tekmo končal s šestimi točkami in z 11 skoki.

Deli s prijatelji