NBA

Udrih odvzel Dragiću zadnje mesto v končnici

Objavljeno 12. april 2014 11.23 | Posodobljeno 12. april 2014 11.25 | Piše: STA, S. U.

Trener Sonc je zaradi poškodbe gležnja Gorana Dragića pustil na klopi, a pričakuje, da bo slovenski reprezentant drevi znova lahko igral.

MEMPHIS – Moštvo severnoameriške košarkarske lige Memphis Grizzlies si je z zmago v noči na soboto nad Philadelphio 76ers s 117 : 95 priborilo zadnje, osmo mesto konference, ki vodi v končnico. Memphis je tako za končnico premagal neposredne konkurente Phoenix Suns Gorana Dragića, priložnost za igro pa je dobil tudi Beno Udrih, ki je dosegel štiri točke.

Udrih je za Memphis odigral šest minut, poleg štirih točk pa dosegel še podajo. Z 21 točkami je bil pri Grizlijih najboljši Marc Gasol.

Ostal je na klopi

Phoenix je moral v San Antoniu priznati premoč gostiteljev s 104 : 112, ekipa pa si je s tem priprla vrata končnice. Eroc Bledsoe je sicer dosegel 30 točk v dresu Sonc, a je bil Danny Green s 33 pri Spursih še nekoliko boljši. Trener Sonc Jeff Hornacek je zaradi poškodbe gležnja Gorana Dragića pustil na klopi, a pričakuje, da bo slovenski reprezentant drevi znova lahko igral.

Phoenix se bo v nadaljevanju pomeril z Dallasom, nato v ponedeljek gosti Memphis, v sredo bo igral še s Sacramentom. Končnico bodo zanesljivo zagotovile le zmage.

Deli s prijatelji