EUROBASKET 2013

Udrih ni prepričan, da bo igral za Slovenijo

Objavljeno 20. februar 2013 08.48 | Posodobljeno 20. februar 2013 08.48 | Piše: D. P., STA

»Mislim, da imamo v reprezentanci nekaj igralcev, ki se jim ni treba dokazovati in zaslužijo igrati za reprezentanco. V Sloveniji je problem, da se nikoli na samem začetku ne pove, kdo so nosilci igre.«

Beno Udrih bo igral za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu letos.

NEW YORK – Slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA Beno Udrih je po sinočnji tekmi njegove ekipe Milwaukee Bucks na gostovanju v Brooklynu pri mrežicah izrazil nezadovoljstvo s svojo vlogo v ekipi. Kljub zagotovilu, da na vprašanja o igranju za slovensko reprezentanco ne bo odgovarjal, pa je le povedal, da se še ni dokončno odločil.

Še vedno na terapijah

Razloga za to, da ne dobi dovolj minut na parketu, Udrih ne pozna. O nedavni poškodbi gležnja je povedal, da še malce čuti bolečine, in ker gre za odrivno nogo, se mu to pozna tudi pri metu. »Ne morem se odriniti tako, kot bi se moral. Še vedno imam terapije in masaže,« je dejal.

Brez pogodbe ne bo igral

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je povedal, da bo Udrih igral za reprezentanco, vendar pa po košarkarjevih besedah to še ni povsem zagotovljeno. Ena od ovir je vprašanje pogodbe za naslednjo sezono v NBA. »Če ne bom imel pogodbe, vsekakor ne bom igral. Obstajajo pa tudi drugi razlogi. Vseeno še malce dvomim o reprezentanci, saj se tega, kar se mi je zgodilo v preteklosti, ne da kar tako pozabiti. Videli bomo, kaj bo,« je dejal Udrih.

Težave ostale

»Jaz sem povedal, da sem vedno pripravljen igrati za reprezentanco, ampak marsikaj se je dogajalo. Kaj se še bo, pa ne vem. Mislim, da imamo v reprezentanci nekaj igralcev, ki se jim ni treba dokazovati in zaslužijo igrati za reprezentanco. V Sloveniji je problem, da se nikoli na samem začetku ne pove, kdo so nosilci igre,« je na vprašanje, ali je morda Maljković prehitro izjavil, da bo igral v reprezentanci, odgovoril Udrih.

»Ljudje pač preberejo izjave in si mislijo svoje. Moja družina in bližnji prijatelji pa točno vedo, kaj se je dogajalo v prejšnjih letih. Jaz o tem nisem govoril, ker nisem tak človek, da bi 'pametoval' o tem. Ampak točno vem, kaj se je meni dogajalo,« je povedal Udrih, ki spet ni želel povedati, na kaj natančno se nanašajo njegovi pomisleki.

Deli s prijatelji