NBA

Udrih bliže končnici kot Dragić

Objavljeno 14. april 2014 12.55 | Posodobljeno 14. april 2014 12.55 | Piše: D. P., STA

Odločilna bo nocojšnja tekma, kjer se bosta Slovenca pomerila med sabo.

LOS ANGELES – Košarkarji Memphisa so zabeležili pomembno zmago v boju s Phoenixom za zadnje prosto mesto na zahodu, ki še vodi v končnico lige NBA. V gosteh so premagali ekipo Los Angeles Lakers s 102 : 90, tako da imajo zdaj zmago prednosti pred Phoenixom in boljše medsebojno razmerje. Beno Udrih je imel tudi tokat vlogo statista.

Brez očitne statistike

Šempetran je za Memphis igral manj kot minuto, v kateri je nekajkrat pretekel igrišče, v statistiko pa mu v tako kratkem času ni uspelo vpisati nobenega elementa.

Memphis je do zmage prišel po odlični tretji četrtini, v kateri je že dolgo časa odpisane Lakerse, ki so doživeli sedmi zaporedni poraz, nadigral s 34 : 17. Mike Conley je dosegel 24 točk, Marc Gasol pa je 18 točkam dodal 15 skokov.

Nocoj tekma sezone

Tako Memphis kot Phoenix imata do konca rednega dela še dve preizkušnji, verjetno odločilen pa bo že njihov današnji obračun. Phoenix bo namreč gostil Memphis, poleg zmage pa ekipa Gorana Dragića za preboj v končnico potrebuje še ugoden razplet v zadnjem krogu, se pravi poraz Memphisa proti Dallasu in zmago v Sacramentu.

Na vzhodu si je najverjetneje najboljše izhodišče že zagotovila Indiana, ki je danes premagala Oklahomo s 102 : 97. Za zmagovalce je David West dosegel 21 točk, Lance Stephenson pa je s 17 točkami, z 10 skoki in 11 podajami zabeležil svoj peti dvojni dvojček v sezoni.

Durant 38

Indiana, ki je dosegla šele tretjo zmago v zadnjih devetih nastopih, ima zdaj zmago prednosti pred Miamijem in usodo v svojih rokah. Če v zadnjem krogu premaga Orlando, bo imela do konca končnice prednost domače dvorane. Miami ima še dve tekmi do konca – Washington in Philadelphio, hkrati pa slabše medsebojno razmerje z Indiano. Prvi strelec lige Kevin Durant je za Oklahomo dosegel 38 točk.

Za presenečenje večera so poskrbeli košarkarji New Yorka, ki so brez možnosti za končnico. Ob 20 točkah Tima Hardawaya mlajšega in 17 Carmela Anthonyja ter JR Smitha so Chicagu zadali prvi poraz po sedmih zaporednih zmagah. Slednji je tako izenačen s Torontom na tretjem mestu na vzhodu.

Deli s prijatelji