TRAGIČNO

Ubili nekdanjega boksarskega svetovnega prvaka

Objavljeno 23. september 2012 18.17 | Posodobljeno 23. september 2012 18.17 | Piše: S. U., STA

Južnoafričana Corrieja Sandersa so ubili neznanci.

Corrie Sanders po zmagi nad Vladimirjem Kličkom.

PRETORIA – Neznanci so v Britsu, mestecu, oddaljenem kakšnih 50 kilometrov od Pretorie, ubili nekdanjega boksarskega svetovnega prvaka po verziji WBO v supertežki kategoriji, Južnoafričana Corrieja Sandersa, je danes sporočila južnoafriška policija. Trije oboroženi moški so v soboto zvečer v restavraciji na slepo streljali in Sandersa, ki je v lokalu proslavljal 21. rojstni dan svojega nečaka, zadeli v trebuh in roko. Sanders je za posledicami strelnih ran umrl v bolnišnici.

V karieri 42 zmag in štirje porazi

Cornelius Corrie Sanders (45 let) je kariero končal leta 2008, potem ko je zbral 42 zmag in doživel štiri poraze. Do naslova prvaka po verziji WBO je prišel 8. marca 2003, ko je v Hannovru senzacionalno premagal Ukrajinca Vladimirja Klička s tehničnim nokavtom že v 2. rundi, potem ko je kar štirikrat podrl zdajšnjega svetovnega prvaka po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO. V reviji The Ring so izid te borbe razglasili za največje boksarsko presenečenje tistega leta.

Leto dni pozneje (24. aprila 2004) je Vladimirjev poraz maščeval njegov brat Vitalij, ko je v borbi za izpraznjeno mesto svetovnega prvaka po verziji WBC v Los Angelesu ugnal Sandersa s tehničnim nokavtom v 8. rundi.

Deli s prijatelji