EP DO 20 LET

Turki razbijali stene, Španci uničili preprogo

Objavljeno 19. julij 2012 11.54 | Posodobljeno 18. julij 2012 21.27 | Piše: Drago Perko

Po porazu proti Sloveniji se eden od košarkarjev ni obvladal, besno je brcnil v steno.

Takole so se Turki po porazu znesli nad steno domžalske dvorane. Foto: Drago Perko

Slovenski košarkarji grabijo proti medalji na evropskem prvenstvu igralcev do 20 let. Zmago Sagadin, znan po brezkompromisni strogosti in železni disciplini, ničesar ne prepušča naključju. Igralci so prisiljeni, da se tega držijo, kar pa ob uspehih ni težko. Iz ustaljenih tirnic pa so skočili Turki in Španci. Po košu Gezima Morine so Turki planili v jok, emocij pa niso znali krotiti civilizirano – izkupila jo je stena pred vstopom v garderobo v povsem prenovljeni športni dvorani v Domžalah.

Eden od Turkov je besno brcnil vanjo in naredil precejšnjo luknjo. Nemški delegat, ki je bedel nad tekmo Slovenija – Turčija, je nemudoma pozval k preiskavi, dvome pa je v hipu rešil domači oskrbnik dvorane in dobri duh Hale komunalnega centra Aleš Erjavšek. »Vse so posnele kamere, povsem brez skrbi smo,« je potolažil zbrane prireditelje tekmovanja. Turki so se po prvem klicu iz Domžal izmikali, sprva so hoteli celo zatajiti neokusen incident, a po grožnji z videozapisom so se hitro vdali ter omehčali. V sredo zjutraj so podpisali zapisnik incidenta, v teh dneh pa bodo poravnali še račun, ki ga bo dvorani izstavil servis.

Nič bolje se ne vedejo Španci, ki so trn v peti Slovencem že od turnirja v Španiji. »Tam so nas pretepli in ogoljufali,« je večkrat poudaril Sagadin. Španci pa so nekulturni tudi zunaj parketa, obisk Slovenije dojemajo kot izlet. Za vikend so najeli avtobus, stalo jih je 150 evrov, in se z njim vozili po Ljubljani, bili so zvezde zabavišča Cirkus. V eni od noči so v hotelu Plaza v sobah prižigali cigare. Tako »goreče«, da se je sprožil alarm. Pogodu jim ni bila niti razporeditev postelj, premikali so jih sem ter tja, na preprogi je bilo v hipu za nekaj tisočakov škode.

Deli s prijatelji