OP ZDA

Tudi zlati olimpijec Murray v četrtfinalu

Objavljeno 04. september 2012 11.30 | Posodobljeno 04. september 2012 11.34 | Piše: STA, R. T.

Britanec Andy Murray bo igral proti Hrvatu Marinu Čiliću. Tudi Američanka Serena Williams ne popušča.

NEW YORK – Prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva ZDA Roger Federer se je brez boja prebil v četrtfinale zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, potem ko je njegov tekmec v osmini finala Američan Mardy Fish predal dvoboj. V četrtfinalu se bo meril s češkim šestim nosilcem Tomašem Berdychom, ki je v osmini finala izločil 11. nosilca Španca Nicolasa Almagra.

Na igriščih Flushing Meadows sta v noči na torek potekala še dva dvoboja osmine finala. Hrvaški igralec Marin Čilić, 12. nosilec, je v treh nizih premagal Slovaka Martina Kližana, olimpijski zmagovalec Britanec Andy Murray pa je brez večjih težav odpravil Kanadčana črnogorskih korenin Miloša Raonića s 6 : 4, 6 : 4, 6 : 2. V četrtfinalu bosta prekrižala loparja Čilić in Murray.

Serena zavezala kravato Hlavačkovi

Pri posameznicah so znani že vsi štirje četrtfinalni pari. Dvanajsta nosilka, Srbkinja Ana Ivanović, je gladko s 6 : 0, 6 : 4 premagala Bolgarko Cvetano Pironkovo ter se uvrstila med najboljših osem. Ivanovićeva, ki se je prvič prebila v četrtfinale OP ZDA, se bo za polfinale pomerila s favorizirano Američanko Sereno Williams, ki je zavezala kravato Čehinji Andrei Hlavačkovi, ta četrti nosilki namreč ni odvzela niti ene igre. Ivanovićeva in Williamsova sta se doslej trikrat srečali, vse tri dvoboje je dobila Američanka.

Prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka se bo pomerila z branilko naslova Avstralko Samantho Stosur, tretja nosilka Rusinja Marija Šarapova pa z 11. nosilko Francozinjo Marion Bartoli. Zadnji četrtfinale bo povsem italijanski. V njem bosta prekrižali loparja rojakinji Sara Errani (10. nosilka), ki je ugnala šesto nosilko Nemko Angelique Kerber, ter 20. nosilka Roberta Vinci, ki je odpravila drugo nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Vincijeva je presenetljivo gladko izločila favorizirano Poljakinjo s 6 : 1 in 6 : 4 po uri in 16 minutah igre.

Deli s prijatelji