UNIVERZIJADA

Tri milijone evrov kazni: Kangler krivdo vali na državo

Objavljeno 18. oktober 2012 11.45 | Posodobljeno 18. oktober 2012 11.45 | Piše: T. L., STA

Mednarodna univerzitetna športna zveza bo kmalu vložila tožbo zaradi odpovedi zimske univerzijade v Mariboru.

V Mariboru se bo z nedokončanimi projekti, kot vse kaže, tudi nadaljnja štiri leta ukvarjal kar župan, ki jih je večino zastavil, saj Francu Kanglerju javnomnenjske ankete kažejo veliko prednost

BRUSELJ, MARIBOR – Po škandaloznem zapletu in odpovedi zimske univerzijade, ki bi jo Maribor moral gostili leta 2013, sledijo sankcije. Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu) bo do konca oktobra vložila odškodninsko tožbo proti prirediteljem, poroča Večer. Kot je povedal tiskovni predstavnik Fisuja Dejan Šušović, višina zahtevane odškodnine še ni znana, a naj bi bila zagotovo več kot tri milijone evrov. 

Kangler krivdo vali na državo

Zveza bo po Šušovićevih besedah tožila Mestno občino Maribor in Slovensko univerzitetno športno zvezo (Susa), ki sta z njimi podpisali pogodbo o organizacijskih pravicah. V imenu mesta jo je podpisal župan Franc Kangler, v imenu Suse pa njen predsednik Otmar Kugovnik, piše Večer in dodaja, da odvetniki Fisu za zdaj še niso razjasnili, kako bodo odgovornost razdelili med oba partnerja.

Na Mestni občini Maribor so pojasnili, da so z namero Fisuja seznanjeni, vendar je ne želijo komentirati, saj krivdo za odpoved univerzijade že ves čas zavračajo. Univerzijade namreč sami niso odpovedali, pač pa je to po njihovem v zaostrenih finančnih razmerah storila država, ki je kot partner v projektu že plačala tri milijone evrov koncesnine.

»Mestna občina je do trenutka odpovedi države imela pripravljeno dokumentacijo in predvidena finančna sredstva v proračunu, ob tem pa pripravljene rezervne scenarije za izvedbo tega športnega dogodka,« so pojasnili v kabinetu župana Kanglerja.

Država terja Suso

Namere Fisu za Večer ni želel komentirati niti prvi moč Suse Otmar Kugovnik, ki je dejal, da so stvari še v procesu, in dokler se ne zaključijo, ne bi bilo primerno dajati ocen in komentarjev. Ta organizacija ima že tako težave tudi z državo, ki od nje terja vračilo denarja za koncesijo, ki jo je po prejemu od takratnega ministrstva za šolstvo in šport že nakazala Fisuju, kar z obrestmi vred znaša že 3,6 milijona evrov.

Deli s prijatelji