KRONOMETER

Tony Martin še tretjič zapored svetovni prvak v kronometru

Objavljeno 26. september 2013 00.52 | Posodobljeno 26. september 2013 00.54 | Piše: STA, Ma. F.

V 57,9 kilometra dolgi vožnji na čas si je prikolesaril 46 sekund prednosti pred Britancem Bradleyjem Wigginsom na drugem mestu.

Tony Martin.

FIRENCE – Nemec Tony Martin je bil v današnjem kronometru na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Firencah razred zase in je osvojil še tretji zaporedni svetovni naslov. V 57,9 kilometra dolgi vožnji na čas med Montecatinijem in Firencami si je prikolesaril 46 sekund prednosti pred olimpijskim prvakom Britancem Bradleyjem Wigginsom na drugem mestu.

Tretje mesto je danes osvojil Švicar Fabian Cancellara, ki je za Wigginsom zaostal še za 2,25 sekunde. Martin je z današnjo zmago osvojil še drugi naslov na tem prvenstvu; z moštvom Omega Pahrma-Quick Step je dobil tudi ekipni kronometer.

Osemindvajsetletnik je bil od drugega vmesnega časa naprej ves čas v ospredju. »Menim, da je bil to eden najboljših kronometrov, kar sem jih kdaj odpeljal,« je v cilju povedal Martin.

Edini Slovenec na današnjem kronometru Kristijan Koren, ki je lani na SP zasedel 17. mesto, je bil danes z zaostankom slabih šest minut in pol za Martinom na 50. mestu med 77 kolesarji.

Deli s prijatelji