NEVARNO

Tino ovira sneg, zanjo tudi Vonn

Objavljeno 30. oktober 2012 08.24 | Posodobljeno 29. oktober 2012 21.51 | Piše: Drago Perko

Andrea Massi opozarja, da si konkurenca ne bo dovolila novega nokavta.

»Kakšen vikend za menoj! Za mojo ekipo, moje oboževalce, mojo družino. Začelo se je kot velik šov. Zmaga na prvi dirki v sezoni. Premiera pesmi My way is my decision. Zdi se, da sanjam,« je bila nad dogajanjem na avstrijskem snegu navdušena Tina Maze. »Počutim se tako blagoslovljeno, ker imam svoj team to aMaze. Brez njih danes ne bi bila tukaj. Luči se bodo ugasnile do Levija. Čas je, da si opomorem in začnem spet trdo delati za slalomske vijuge,« deli Tina svoje misli z oboževalci na spletu.

Brez trdega dela ni uspehov, tega pa se v taboru Korošice še kako dobro zavedajo. V ponedeljek so že trenirali v Pitztallu, kamor so se preselili v nedeljo. Dvojec Andrea Massi in Livio Magoni je že nekaj pred sedmo zjutraj odšel na progo, da jo zakoliči za trening slaloma. A dobrega treninga ni bilo oziroma bore malo. Massi je pojasnil, da je bila proga premehka, zato prenevarna, trening pa lahko celo usoden za Tino. Uspelo pa se jim je domeniti, da bo že danes na progi ratrak, ki bo odrinil in pospravil odvečen sneg.

Šokirala tekmice

Po današnjem treningu bo tudi jasno, kako naprej. Že danes se ve, da bo do konca tedna Tina opravila še vsaj en dober kondicijski trening, v nedeljo pa se ekipa že podaja na pot na Finsko, kjer se 10. novembra s slalomom nadaljuje sezona. Massi o rezultatih pred uvodno tekmo sezone ni želel govoriti. »Hotel sem le, da Tina smuča, kot zna. Magoni mi je takoj z vrha proge javil, da se pelje dobro, sam sem potem lahko le spremljal njeno smučanje.« Da je Tina šokirala konkurenco, ni več novica. »Dober začetek je zelo pomemben. Vesel sem, da smo spredaj, ne pa da sledimo ali lovimo,« poudari Massi, ki pa se zaveda, da tekmice ne bodo sedele in čakale križem nog. »Močno bodo odreagirale, ne bodo čakale, da dobijo še en nokavt. A tudi na to smo pripravljeni,« bojevito sklene Massi.
 

Čestitka od bivšega
 
V teh dneh na naslov Tine Maze kar dežujejo čestitke. Na twitterju se je oglasil tudi Thomas Vonn, nekdanji ameriški smučar in nekdanji mož Lindsey Vonn (ločitveni postopek sta začela lani novembra), ki velja za eno največjih tekmic v svetovnem pokalu. »Čestitke za zmago v Söldnu,« je bil kratek in jedrnat Američan.

 

Deli s prijatelji