DO 73 KILOGRAMOV

Tina Trstenjak zmagala na grand slamu v Parizu

Objavljeno 17. oktober 2015 21.54 | Posodobljeno 17. oktober 2015 21.54 | Piše: STA, Ma. F.
Ključne besede: Tina Trstenjak

Vodilna tekmovalka svoje kategorije je upravičila status favoritinje in zmagala z juko.

Tina Trstenjak.

PARIZ – Slovenska judoistka Tina Trstenjak je tako kot lani zmagala na grand slamu v Parizu v kategoriji do 73 kilogramov. Rok Drakšič je v kategoriji do 73 kilogramov osvojil peto mesto, Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kilogramov pa je ostal brez uvrstitve.

Trstenjakova, aktualna svetovna prvakinja iz Astane, je v predtekmovanju po vrsti premagala Švedinjo Anno Bernholm, Avstrijko Hilde Drexler in Grkinjo Elisavet Telcidu, v polfinalu Nemko Martyno Trajdos, v finalu pa ji je nasproti stala Nizozemka Juul Franssen. Vodilna tekmovalka svoje kategorije je upravičila status favoritinje in zmagala z juko. S prvim mestom je dobila pet tisoč ameriških dolarjev.

Drakšič je dobil tri uvodne dvoboje, v polfinalu pa ga je premagal Japonec Hiroyuki Akimoto. Nato ga je čakal boj za tretje mesto, kjer pa je moral priznati premoč Nemcu Igorju Wandtkeju.

V dvorani Bercy nastopa 440 borcev in bork iz 84 držav, med njimi pet Slovencev. Preostala dvojica bo nastopila v nedeljo. Ana Velenšek bo tekmovala v kategoriji do 78 kilogramov, Mihael Žgank pa med borci do 90 kilogramov.

Deli s prijatelji