TZS

Tina Pisnik nova kapetanka ženske teniške reprezentance

Objavljeno 08. januar 2013 10.32 | Posodobljeno 08. januar 2013 10.32 | Piše: A. L., STA

Nova kapetanka je že izbrala seznam igralk, ki bodo v Izraelu med 6. in 9. februarjem zastopale Slovenijo.

Tina Pisnik.

LJUBLJANA – Analiza dela in rezultati v sezoni 2012 ter visoki cilji za prihajajočo sezono so po mnenju Teniške zveze Slovenije (TZS) pripeljali do odločitve za novo kapetanko ženske članske reprezentance. Strokovni svet TZS se je izmed nominiranih kandidatov odločil, da za novo kapetanko imenuje nekdanjo 29. igralko sveta, Mariborčanko Tino Pisnik.

Zadnji cilji neizpolnjeni

Ženska članska ekipa se je pod taktirko Iztoka Božiča in z odličnimi predstavami najboljših igralk Katarine Srebotnik in Polone Hercog leta 2010 uvrstila v svetovno skupino in se leta 2011 po zmagi nad Kanado tam tudi obdržala. V sezoni 2012 je vodenje ekipe prevzela nekdanja izkušena igralka, danes uspešna trenerka Maja Matevžič, ki pa zadanih ciljev z žensko člansko ekipo ni izpolnila. Obe tekmi v svetovni skupini, prvo na Japonskem in drugo v Franciji, je namreč slovenska reprezentanca izgubila in tako zdrsnila stopničko nazaj, v 1. evroafriško skupino.

Premagala številna velika imena

Po izčrpnem pregledu se je strokovni svet TZS v novi sezoni odločil k srednjeročnemu sodelovanju povabiti zmagovalko turnirja WTA na Bolu, ki je v svoji osemletni karieri vzela skalpe igralkam, kot so Kim Clijsters, Justine Henin, Jelena Dementjeva, Ana Kurnikova, Francesca Schiavone, Amelie Mauresmo ... in v letih od 1998 do 2004 uspešno nastopala za slovensko vrsto v pokalu federacij, tudi v svetovni skupini.

Kapetanka že izbrala igralke

Danes Pisnikova uspešno sodeluje z vrhunskimi teniškimi igralkami in jim svetuje pri njihovem napredku, z znanjem in izkušnjami pa lahko nedvomno močno pripomore k ponovnim uspehom, menijo pri TZS. Nova kapetanka je že izbrala seznam igralk, ki bodo v Izraelu med 6. in 9. februarjem zastopale Slovenijo; Pisnikova je izbrala Polono Hercog, Nastjo Kolar, Andrejo Klepač in Katarino Srebotnik. Reprezentantke so bodo na kraju dogodka zbrale in začele na nastop pripravljati 2. februarja.

Deli s prijatelji