JADRANJE

Tina Mrak in Veronika Macarol evropski prvakinji

Objavljeno 04. julij 2015 18.25 | Posodobljeno 04. julij 2015 18.56 | Piše: STA, Mo. S., J. J.

Slavili sta v razredu 470.

ARHUS – Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na prvenstvu v jadranju, ki se je končalo v danskem Arhusu, postali evropski prvakinji v razredu 470.

Zmagovalki odprtega EP sta Novozelandki Jo Alleh in Polly Powrie (19 točk), drugi sta bili Mrakova in Macarolova (45), tretji pa Američanki Anne Haeger in Briana Provancha (49). V regati za medalje sta Slovenki končali na tretjem mestu, pred njima sta v cilj prijadrali Haegerjeva in Provancha ter Alehova in Powriejeva.

Evropski podprvakinji sta postali Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (51), ki sta bili skupno četrti, na tretjem mestu v evropski razvrstitvi pa sta bili Britanki Sophie Weguelin in Elidith McIntyre (57), skupno peti.

Tino Mrak in Veroniko Macarol sta osvojili drugo medaljo na evropskih prvenstvih; lani sta bili v Atenah tretji.

Ves teden jadrali dobro, zadovoljstvo je veliko

Tina Mrak je po zmagoslavju povedala: »Danes je bilo pred nama še ključno dejanje evropskega prvenstva. Z regato za medalje sva zelo zadovoljni, zjutraj smo na obali čakali, da se dvigne veter, a želeli sva si jadrati, želeli sva imeti še zadnjo možnost za napad na zlato medaljo, saj sva bili do včerajšnjega dneva s francosko posadko z enakim številom točk. Vse se je izteklo dobro in v najino korist, seveda sva zelo zadovoljni z rezultatom in s prikazanim jadranjem.«

»Zelo sva zadovoljni, zlata medalja je velik uspeh, ves teden sva dobro jadrali in zelo sva si želeli na vodo tudi danes. Dobro sva startali, več pritiska je bilo na desni strani, zato sva startali pri regatni barki in dobro držali nasprotnice. Prvo bojo sva obrnili kot četrti, potem pa še napredovali in zaključili kot tretji ter skupno prvi Evropejki,« pa je pristavila Veronika Macarol.

Deli s prijatelji