PRINC ASTURIJE

Tina Maze med kandidati za prestižno športno nagrado

Objavljeno 14. junij 2012 19.09 | Posodobljeno 14. junij 2012 19.09 | Piše: Mi. S., STA

Nagrajenec bo prejel denarno nagrado 50.000 evrov, kip Joana Miroja, oblikovan posebej za nagrade princa Asturije, priznanje in insignijo.

Tinini čari.

OVIEDO – Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je med kandidatkami za prestižno špansko nagrado princa Asturije na področju športa, je danes sporočilo špansko veleposlaništvo v Ljubljani. Nagrada je najvišje priznanje te vrste v Španiji. Podelitev bo jeseni.

Kot so pojasnili na veleposlaništvu, nagrado princa Asturije na področju športa podeljujejo »posamezniku, inštituciji, skupini posameznikov ali inštitucij, ki se na najboljši možni način s svojo zgledno profesionalnostjo trudijo prispevati k izboljšanju, ozaveščanju, utrjevanju in promoviranju na športnem področju.« Špansko veleposlaništvo je izrazilo prepričanje, da kandidatura Tine Maze resnično pooseblja vse naštete vrednote na najvišji stopnji.

Razglasitev prejemnika nagrade bo 5. septembra. Nagrajenec bo prejel denarno nagrado 50.000 evrov, kip Joana Miroja, oblikovan posebej za nagrade princa Asturije, priznanje in insignijo.

Nagrado princ Asturije podeljujejo v različnih kategorijah (umetnost, komunikacija in humanistika, literatura, šport, mednarodno sodelovanje, družboslovje, tehnično in znanstveno raziskovanje ter složnost), na športnem področju, kjer so jo prvič podelili leta 1987, pa so bili med dobitniki že atletinja Jelena Isinbajeva, teniški igralec Rafael Nadal, dirkača formule 1 Michael Schumacher in Fernando Alonso, španska nogometna reprezentanca, teniški igralki Steffi Graf in Arantxa Sanchez Vicario ... Lani so nagrado podelili etiopskemu atletu Haileju Gebrselassieju.

Deli s prijatelji