SRCE IN ŽELJA

Tigrice z levjim srcem, a ni bilo dovolj

Objavljeno 13. november 2017 08.30 | Posodobljeno 13. november 2017 08.30 | Piše: Marko Uršič

V rokometni ligi prvakov odmevna zmaga Celjanov ter poraz Gorenja in Krima.

Krimova Tjaša Stanko je zadela šestkrat, a je zmago le odnesla zvezdniška Bukarešta. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Rokometašem Gorenja v 7. krogu skupine C-lige prvakov na gostovanju v španskem Leonu nista uspela podvig in zmaga nad Ademarjem. Domača vrsta je bila vso tekmo boljša tekmica, Velenjčani pa so predvsem prvi polčas v obrambi in drugi v napadu delovali preslabo, da bi vpisali kaj drugega kot poraz s 24 : 28 (13 : 15). Najboljši strelec os je bil kapetan Niko Medved s sedmimi zadetki, za ademarjevce je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Juan Jose Fernandez Sanchez. »Manjkalo nam je zbranosti, dobre igre nismo pokazali niti v napadu niti v obrambi. S takšno predstavo je težko pričakovati pozitiven razplet,« je bilo vse jasno Gorenjevemu trenerju Željku Babiću. »Razočarani smo, a roko na srce, na obeh straneh igrišča nismo prikazali prave igre. Pri razpletu v naši skupini pa je za nas še vse mogoče, treba je dvigniti glavo in iti naprej,« pa je navrgel rezervni vratar Rok Zaponšek, ki je v Leonu dobil obilen igralni čas. Za Velenjčane torej ni še nič izgubljenega. V boju za prvi dve mesti, ki vodita v dodatna dvoboja spodnjega dela lige prvakov za uvrstitev v osmino finala, imajo zdaj na sporedu dve domači tekmi; v četrtek sprejemajo Dinamo iz Bukarešte, naslednjo soboto še Kadetten. V zadnjem krogu bodo gostovali na Danskem pri vodilnem Skjernu. Ta ima po sedmih krogih deset točk, Gorenje, Ademar in Elverum po osem, Kadetten pa šest. Torej ni kaj filozofirati, obe srečanji v domačem osirju je treba dobiti.

Srce in želja

Igralke Krima Mercatorja pa so v 5. krogu skupine A lige prvakinj na Kodeljevem po izjemno srčni in bojeviti igri, celo vodile so, na koncu le morale priznati premoč zvezdniški vrsti Bukarešte, lani evropski klubski prvakinji. Izid je bil 30 : 33 (16 : 17); najboljša domača strelka je bila Aneta Benko s sedmimi zadetki, pri gostjah jih je Cristina Neagu zabila devet. »V prelomnih trenutkih so bile tri drobne odločitve litovskih sodnic, ko smo izgubili žogo oziroma ko ni bil dosojen prekršek, to je pač Bukarešta. To je bila dobra predstava, a da bi premagali tekmice, bi morali biti vsaj deset odstotkov boljši. V drugem polčasu smo zgrešili dve najstrožji kazni, kar je preveč,« je analiziral trener Krima Uroš Bregar. »V drugem polčasu smo igrale hitreje, zato tudi napake, morale bi malce ustaviti ritem igre. Tudi v prvem polčasu smo bile hitre, a je šlo zelo dobro. Resda imajo vrhunske igralke, a tokrat smo igrale stokrat bolje kot v Bukarešti,« je menila Elizabeth Omoregie. »Na začetku drugega polčasa smo res malce podivjale, potem se nam je to kazalo kot minus točka. Bukarešta ima denar, zato ima velika imena v rokometu, a me imamo srce in željo, kažemo, da smo na pravi poti k našemu cilju,« je pristavila Alja Koren. »Resda je bila zmaga težka, a najpomembneje je, da smo vzele dve točki. Vedno pa se je lepo vrniti v Ljubljano,« pa je navrgla članica romunskih prvakinj, nekdanja vratarka Krima Jelena Grubišić. Krimovke, ki so že uvrščene v drugi del LP, v zadnjem krogu v nedeljo gostujejo pri danskem Nykøbingu. 


Pivovarji presenetili veliki Kiel

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu skupine B-lige prvakov dosegli drugo zmago. Močno zdesetkani so kar nekoliko presenetljivo v gosteh premagali nemški Kiel z 29 : 26 (14 : 15), osvojili peto točko in se na lestvici izenačili z Brestom in Kielom. Junak tekme je bil izvrstni vratar celjske ekipe Urban Lesjak.

 

Deli s prijatelji