SELITEV

Tičar bo med risi pozabil nemški finale

Objavljeno 25. april 2013 13.55 | Posodobljeno 25. april 2013 13.57 | Piše: Rok Tamše

Slovenskima hokejistoma v dresu Kölna Roku Tičarju in Alešu Kranjcu se je izmuznil naslov nemškega prvaka.

Roka Tičarja po klubski sezoni v Nemčiji čaka SP na Švedskem. Tomi Lombar/Delo

Sinoči sta slovenska hokejska reprezentanta in člana nemškega podprvaka Kölner Haie Rok Tičar in Aleš Kranjc oddelala še zadnje poglavje v pravkar zaključeni klubski sezoni. Na velikem parkirišču pred dvorano za trening so se morski psi zabavali s svojimi navijači. In to kakšnimi! Samo na sedmih tekmah končnice prvenstva so imeli v domači dvorani kar 100.000 (v povprečju 14.286) gledalcev, v rednem delu sezone pa prek 400.000. Sezona bi bila naravnost idealna, če Köln v finalu DEL ne bi izgubil z moštvom Eisbären Berlin (3 : 1 v zmagah), ki je tako osvojilo še tretji zaporedni naslov nemškega prvaka.

Veselica za podprvake

»Po suverenem rednem delu sezone smo verjeli, da lahko gremo do konca. Berlin je bil favorit, a smo finalno serijo vseeno začeli dobro. Toda prevečkrat nam je zmanjkalo športne sreče, plošček preprosto ni hotel v vrata. Berlin je to znal izkoristiti, dobili so nas na zelo zvit način, zadevali so v pravih trenutkih. V prvi in drugi tekmi smo bili boljši, a nismo tresli mreže. Samo v zadnji, četrti tekmi, so bili Berlinčani boljši tekmec. Sicer smo po mojem zadetku za 1 : 1 še imeli priložnost, da povedemo, a ni šlo. Gostitelji so bili kompaktni, suvereni. Zelo smo razočarani, v bistvu zdaj nerad govorim o tem, vse je še preveč sveže. Gledaš jih, kako dvigajo pokal, in se zavedaš, kako blizu temu si bil,« je včeraj potrto razlagal Tičar. Kljub temu da se je lovorika izmuznila, navijačev niso razočarali. Že po nedeljskem porazu v prestolnici so doživeli bučen sprejem v Kölnu, sinoči je lokalno pivo kölsch teklo v potokih. »Vso sezono so lahko spremljali kakovosten, zrel hokej, nismo nihali v igri, zato so zadovoljni z našim dosežkom,« pravi Tičar, ki je danes že na poti v domovino.

Za Slovenijo 
spet na polno

Za njim je dolga in naporna sezona, ki je še ni konec. Že čez nekaj dni bo oblekel dres z risom na prsih in se z izbrano vrsto podal na svetovno prvenstvo elitnega razreda na Švedsko. »Predvidoma prihodnji teden se bova s Kranjcem priključila reprezentanci. Že pred začetkom sezone sem se tega zavedal, tako da še ne mislim na počitnice. Z veseljem igram za izbrano vrsto, tudi zdaj spet komaj čakam, da vidim fante. Moramo uresničiti nov cilj, to je obstanek v skupini A,« pravi Tiki, ki bo 3. maja, torej dan pred prvo tekmo na SP proti Norveški, dopolnil 24 let. Center udarnega napada slovenske reprezentance skupaj z Žigo Jegličem in Robertom Saboličem je v dobrem fizičnem stanju: »Nimam težav s poškodbami. Sicer je bilo nekaj bolečin zaradi starih poškodb, a sem tudi med končnico dobro delal s fizioterapevtom. Zdaj se bom doma v družinskem krogu in s prijatelji malce odklopil od hokeja, potem pa spet na polno v reprezentanci,« napoveduje Tičar, ki bo tako kot Kranjc za Köln igral tudi v prihodnji sezoni, ko bo v glavnem enako moštvo morskih psov pod vodstvom slovitega Uweja Kruppa ponovno naskakovalo nemški prestol. 

Generalka risov na Dunaju

Slovenska hokejska reprezentanca po dvodnevnem odmoru od torka trenira v Mariboru, danes pa se bodo izbranci selektorja Matjaža Kopitarja (še brez Roka Tičarja in Aleša Kranjca ter Marcela in Davida Rodmana) preselili na Dunaj, kjer bodo jutri ob 18. uri z reprezentanco Avstrije odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na SP na Švedsko. V Stockholmu jih od 4. do 13. maja čaka sedem tekem v boju za obstanek med elito.

Deli s prijatelji