FINALE DAVISOVEGA POKALA

Tenis: v Beogradu po prvem dnevu izenačeno

Objavljeno 15. november 2013 23.37 | Posodobljeno 15. november 2013 23.38 | Piše: STA, Mo. S.

Za Srbijo je točko dosegel Novak Đoković, za Češko pa Tomaš Berdych.

Novak Đoković na zaključnem ATP turnirju sezone 2012 v Londonu.

BEOGRAD – V finalu svetovne skupine Davisovega pokala v Beogradu je izid po petkovih posamičnih dvobojih izenačen 1 : 1. Za Srbijo je točko dosegel prvi zvezdnik Novak Đoković, premagal je Radeka Štepanka s 7 : 5, 6 : 1, 6 : 4, izenačil pa je Tomaš Berdych, s 6 : 3, 6 : 4, 6 : 3 je bil boljši od Dušana Lajovića.

Branilci naslova Čehi v prvi partiji dneva niso imeli veliko možnosti, saj je številka dve svetovnega tenisa in nedavni zmagovalec finala ATP Đoković zmagal po dobrih dveh urah. V beograjski Areni je zmago pospremilo 15.000 navijačev, v večernem dvoboju pa je imel status favorita sedmi igralec sveta Berdych, saj je bil na drugi strani mreže Lajović, 117. igralec na lestvici ATP, ki je v moštvu kot zamenjava za poškodovanega Janka Tipsarevića. Razplet je bil pričakovan in podobno enosmeren, saj je češki igralec potreboval le tri nize za prvo zmago svoje ekipe.

Srbija je zmagala leta 2010

V soboto bo na sporedu dvoboj parov, za zdaj za nastop med dvojicama prva zvezdnika obeh ekip nista v postavi. Dvojice bodo predvidoma igrali Ilija Bozoljac in Nenad Zimonjić na srbski ter Jan Hajek in Lukaš Rosol na češki strani.

Čehi igrajo že v tretjem finalu Davisovega pokala v zadnjih petih letih, lani so tudi zmagali. Srbija je bila v Davisovem pokalu najboljša leta 2010.

Deli s prijatelji