GORSKA KOLESARKA

Tanja Žakelj zmagovalka svetovnega pokala

Objavljeno 14. september 2013 16.19 | Posodobljeno 14. september 2013 16.21 | Piše: STA, A. L.

Na zadnji dirki svetovnega pokala v norveškem Hafjellu je osvojila šesto mesto, kar je bilo dovolj za zmago v skupnem seštevku.

Tanja Žakelj (arhivska fotografija).

HAFJELL – Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na zadnji dirki svetovnega pokala v norveškem Hafjellu osvojila šesto mesto in si zagotovila končno zmago v skupnem seštevku. Edina tekmica Žakljeve, Čehinja Katerina Nash, ki je za Slovenko pred zadnjo dirko zaostajala 85 točk, je bila danes 11. Zmago si je prikolesarila Rusinja Irina Kalentijeva.

Žakljeva si je v tej sezoni na vseh dirkah razen na Norveškem prikolesarila oder za zmagovalke, saj v gorskem kolesarskem svetovnem pokalu na njem stoji prvih pet tekmovalk. Na uvodni dirki v Albstadtu je bila četrta, nato je nanizala dve zmagi, najprej v Novem Mestu, kjer je tudi oblekla belo majico vodilne kolesarke, nato pa še v Val di Soleju. V andorskem Vallnordu je bila peta, v kanadskem Mont-Sainte-Anne pa tretja. Vmes je v Bernu osvojila še naslov evropske prvakinje. Poraz je doživela na državnem prvenstvu v Kočevju, kjer jo je ugnala Blaža Klemenčič, na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu pa je po padcu ostala brez pričakovanega odličja na petem mestu.

Deli s prijatelji