KOŠARKA

Tajfun le še korak loči od velikega triumfa

Objavljeno 27. maj 2015 11.08 | Posodobljeno 27. maj 2015 11.08 | Piše: Drago Perko

V finalu državnega prvenstva so košarkarji Tajfuna povedli z 2:1 v zmagah. Četrta tekma bo že jutri ob 18. uri v Šentjurju, ko bi že lahko bil znan prvak.

Tudi na tretji finalni tekmi v Rogaški Slatini ni manjkalo dramatičnih trenutkov. (Foto: Drago Perko)

Z zmago na tretji tekmi finala lige Telemach je Tajfun iz Šentjurja prišel korak do naslova državnega prvaka. S slavjem v Rogaški Slatini (57:65) je povedel z 2:1 v zmagah. Četrta, morda že odločilna tekma, bo na sporedu jutri, v četrtek, ob 18. uri v športni dvorani Hruševec. Pot do druge zmage je bila težka. V peklu dvorane v Rogaški Slatini se je zbralo več kot 1600 gledalcev, piska sodnikov skorajda ni bilo slišati, navijanje pa ni utihnilo niti za drobec sekunde. Ni treba poudarjati, da je bila dvorana polna uro pred tekmo, praznila pa se je uro in pol. Najdlje so ostali navijači Tajfuna, ki so še dolgo v noč slavili uspeh. Vedoč, da je Tajfun dobil bitko, ne pa še vojne. Na to računajo jutri, ko bo 700-glava dvorana Hruševec pokala po šivih.

Da bi lahko zmaga odšla v Šentjur, se je dalo slutiti že po poteku prvega polčasa. Gostje so vseskozi vodili. V 6. minuti že za 11 točk (2:13), polčas in tekmo pa je Tajfun začel na krilih razigranih Dragiše Drobnjaka in Đorđeja Lelića (vsak po šest točk). Gostitelje je v igri po svojih močeh držal Tadej Koštomaj, ki je dosegel uvodnih pet domačih točk. Prav menjave so bile tisto, kar je Rogaški pomagalo, da je do konca prvega dela ujela lokalne rivale. V prvi četrtini je s klopi za rezerve vskočil Tadej Ferme (5 točk), v drugi četrtini je pod košema zagospodaril Žiga Dimec (10 točk, 4 skoki). Prav Dimec je bil kriv, da se je polčas končal z rezultatom 27:27.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih petih minutah tekme. Koštomaj je zadel trojko za 53:53, z isto mero mu je vrnil Ceola Clark za 53:56. Po zapravljenem napadu domačih je Lelić povišal na 53:58, prednosti pa Tajfun ni več izpustil iz rok. Čeprav je imela Rogaška priložnost, da se vrne v igro. Pri 53:58 je Čebular zgrešil še peti met iz igre, Bubnič in Koštomaj pa se nista razumela pri podajanju žoge. Zmago Tajfuna je potrdil Drobnjak, ki je 22 točkam dodal šest skokov.

»Moja ekipa je vnovič pokazala pravi karakter. Najboljša napadalna ekipa lige nam je zabila le 57 točk. Ponosen sem na igralce, izvrstno so igrali,« je bil trener Dejan Mihevc upravičeno ponosen na predstavo svojih varovancev, ki pa so po treh tekmah že krepko načeti in utrujeni. »Komaj hodimo, noge so težke, serije še ni konec. Iz sebe bomo iztisnili zadnje atome moči, da nam uspe,« kapetan Tajfuna Milan Sebič ne skriva želje, da bi bil jutri finale končan. »Razočarani smo zelo, odpovedali smo, ko bi morali zmagati. Dve seriji Tajfuna sta bili odločilni. Naša naloga je, da strnemo vrste in vrnemo serijo v Rogaško Slatino,« Antonio Boban v imenu poražene Rogaške ne meče puške v koruzo.

Sinočnjo tekmo v Rogaški Slatini sta pozorno spremljala tudi Peter Misja, župan sosednjega Podčetrtka, družbo mu je delal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Prav Podčetrtek premore primerno dvorano, kjer želi Tajfun igrati v ligi ABA. Če bo postal državni prvak. Morda že jutri.

Deli s prijatelji