ACRONI JESENICE

Ta čudoviti nepotizem na hokejskih Jesenicah

Objavljeno 03. september 2012 11.51 | Posodobljeno 02. september 2012 23.03 | Piše: Boštjan Fon

Razkrivamo, kako člani družine Ivankovič delujejo v klubu in zakaj zahtevajo 40.000 evrov.

Takšen transparent so navijači železarjev pokazali aprila letos (foto: Boštjan Fon).

JESENICE – Jeseniški hokejisti so zaradi finančnih težav in neporavnanih obveznosti do vodstva tekmovanja razširjene avstrijske lige že pred časom ostali brez nastopanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu Ebel. Zdaj pa so se železarji odpovedali tudi nastopom v slovensko-avstrijski drugoligaški konkurenci, Inter-National League (INL), saj so v petek dokončno ostali brez članskega moštva.

Na uradni spletni strani HK Acroni Jesenice je zapisano: »Ne smemo pozabiti tudi na številne odškodninske zahteve, ki so v zadnji sezoni in tudi po njej prihajale s sodišča. Zadnja pred nekaj dnevi, v vrednosti 40.000 evrov. Zahteva jih računovodska pisarna, ki je v zadnji sezoni bedela nad financami HK Acroni.«

Družinska firma Ivankovičevih

Računovodstvo je za klub vodilo podjetje A-kont knjigovodski servis, d. o. o., iz Hrušice, ki je v lasti Milene Ivankovič Krupenko. Zanimivo, lastnica je žena člana uprave HK Acroni Pava Ivankoviča, in da je družinsko biznisiranje v klubu še trdnejše, mati člana nadzornega odbora kluba Maria Ivankoviča, ki je v poslovnih registrih naveden kot zastopnik firme A-kont.

Torej, če strnemo: mož je kot član uprave za posel, ki družini prinaša po pogodbi 40.000 evrov iz blagajne HK Acroni v eni sezoni, angažiral svojo ženo, kot nadzornika pa je postavil njunega sina!? Ker pa denarja v blagajni kluba ni več, je žena člana upravnega odbora (UO je sicer odstopil, pa jih tako ali tako nihče ne jemlje resno) začela postopek izterjave hokejskega dolga firmi, ki jo zastopa njen sin, ki je hkrati član nadzornega odbora kluba HK Acroni Jesenice.

V eni sezoni do 40.000 evrov

In če vse pogledamo še z matematičnega zornega kota: družinska firma Ivankovičevih je v eni hokejski sezoni želela pokasirati 40.000 evrov iz blagajne HK Acroni, ker sezona traja osem mesecev in so na ta način plačani tudi vsi, ki delujejo v hokeju, in ne celo leto, pa bi tako na mesec iz HK Acroni povlekli okroglih 5000 evrov. Toliko ni na mesec že leta prejel noben hokejist, niti tisti najboljši, ki je puščal srce na ledeni ploskvi za sveti jeseniški dres!

Vrata dvorane Podmežakla bodo letos res zaprta za vse hokejske igralce, trenerje in navdušence, se bodo pa zagotovo morala odpreti, ko bodo nanje potrkali kriminalisti. Iz neuradnih, toda dobro obveščenih virov blizu SKP PU Kranj smo izvedeli, da poteka preiskava nekaterih nečednih rabot v HK Acroni Jesenice že od letošnje pomladi. Morda bi navijači jeseniškega hokeja lahko pristavili svoje k razpletu s tem, da bi svoje konkretno pisanje o hokeju naslovili na kriminaliste, ne pa da besno pišejo parole po zidovih nasproti dvorane Podmežakla.

Deli s prijatelji