SZS

Strelska zveza Slovenije razrešila predsednika

Objavljeno 29. junij 2012 19.48 | Posodobljeno 29. junij 2012 19.49 | Piše: Mi. S., STA

Maloičevo razrešitev je predlagalo predsedstvo SZS, očita pa mu nevestno delo.

LJUBLJANA – Na sredini skupščini Strelske zveze Slovenije (SZS) so s predsedniškega položaja razrešili Gorazda Maloiča, nastalo vrzel pa bo do naslednje volilne skupščine SZS začasno zapolnil Karel Pojbič.

Maloičevo razrešitev je predlagalo predsedstvo SZS, očita pa mu nevestno delo. Maloič je v začetku tega meseca obvestil pisarno SZS, da bo dlje časa odsoten, vsa pooblastila pa brez predhodnega dogovora prenesel na podpredsednika Pojbiča. Predsedstvo SZS je tudi zmotilo, da se Maloič z nikomer ni dogovoril o načinu reševanja problematike tekočega poslovanja.

V strelskih krogih že dlje časa krožijo govorice, da bo Maloič v kratkem prevzel mesto trenerja reprezentance Omana, po mnenju predsedstva SZS pa to kaže na konflikt interesov. Kot predsednik SZS bi usposabljal in treniral konkurenco slovenskih strelcev, ob tem pa ima tudi dostop do programov priprav slovenskih strelcev, kar bi lahko uporabil pri delu s strelci iz Omana.

Na SZS so v izjavi za javnost med drugim tudi zapisali, da Maloič razpolaga z osebnimi podatki športnikov, kar pomeni možnost izkoriščanja notranjih informacij in možnost izkoriščanja ugleda SZS.

Deli s prijatelji