WIMBLEDON

Stosurjeva že zaključila, Federer ekspresno

Objavljeno 27. junij 2012 20.19 | Posodobljeno 27. junij 2012 20.25 | Piše: STA, R. T.

Peta nosilka je končala nastope na turnirju za grand slam v Wimbledonu že v drugem krogu.

WIMBLEDON – Avstralka Samantha Stosur, zmagovalka odprtega prvenstva ZDA v tenisu ter peta nosilka turnirja za grand slam v Wimbledonu, je nastope v All England Clubu končala že v drugem krogu. Polfinalistka OP Francije, ki je potekalo v začetku meseca, je morala po treh nizih (2 : 6, 6 : 0, 4 : 6) priznati premoč 72. igralki z lestvice WTA, Nizozemki Arantxi Rus.

Bolj gladko je šlo Švicarju Rogerju Federerju, za katerega je na tribuni navijal tudi princ Charles, ki je prvič po letu 1970 spet obiskal Wimbledon. Šestkratni zmagovalec Wimbledona Federer je v drugem krogu gladko s 6 : 1, 6 : 3 in 6 : 2 odpravil Italijana Fabia Fogninija, 68. igralca z lestvice ATP.

Princ Charles je z ženo Camillo sedel v prvi vrsti kraljeve lože. Ko sta igralca prišla na igrišče in se morala tradicionalno pokloniti, pa je princ Charles odzdravil s širokim nasmehom in jima pomahal. Če bo Fed-Exu letos uspelo spet pokoriti sveto travo, se bo izenačil z rekorderjema po številu zmag v Wimbledonu, Williamom Renshawom in Petom Samprasom.

Deli s prijatelji