OP ZDA

Srebotnikova v četrtfinalu mešanih dvojic, strele prekinile dvoboje

Objavljeno 01. september 2014 09.30 | Posodobljeno 01. september 2014 09.30 | Piše: STA, S. U.

Federer po prekinitvi na OP ZDA gladko naprej, Benčičevi nov skalp.

Katarina Srebotnik

NEW YORK – Velenjčanka Katarina Srebotnik se je na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku med mešanimi dvojicami uvrstila v četrtfinale. V paru z Indijcem Rohanom Bopano, s katerim sta šesta nosilca, sta v 2. krogu s 6 : 3 in 6 : 4 premagala Španko Anabel Medina Garrigues in Južnoafričana Ravena Klaasna.

Slovensko-indijska naveza bo za vstop v polfinale zaigrala proti prvima nosilcema, Indijki Sanii Mirzi in Brazilcu Brunu Soaresu.

Federer gladko

So pa morali prireditelji dvoboje prvič prekiniti zaradi dežja in nevarnosti strel. Švicar Roger Federer je sicer izgubil prvi niz, a se je po prekinitvi gladko uvrstil v osmino finala. Njegova rojakinja, komaj 17-letna Belinda Benčič je prav tako prišla do novega skalpa.

Federer še naprej ostaja na poti do svojega rekordnega, 18. naslova na turnirjih velike četverice. V tretjem krogu je 33-letni veteran premagal Španca Marcela Granollersa s 4 : 6, 6 : 1, 6 : 1, 6 : 1. Pri izidu 2 : 5 v prvem nizu so organizatorji zaradi dežja prekinili dvoboj. Po okoli dvourni prekinitvi je Švicar sicer izgubil prvi niz, a nato v slabih dveh urah dvoboj gladko dobil.

Njegova rojakinja slovaških korenin Belinda Benčič pa je pripravila novo presenečenje. Po dveh urah in dveh minutah igre je s 7 : 6 (6) in 6 : 3 izločila deveto nosilko Srbkinjo Jeleno Janković in se prvič v karieri prebila med najboljših osem.

Že sedma igralka najboljše deseterice na svetu, ki je  končala nastope

Jankovićeva je sedma igralka najboljše deseterice na svetu, ki je na igriščih Flushing Meadowsa že končala nastope. Pred njo se je isti dan poslovila tudi zmagovalka Rolanda Garrosa in peta nosilka v New Yorku Rusinja Marija Šarapova, že pred tem pa so nastope končale druga nosilka Romunka Simona Halep, četrta Poljakinja Agnieszka Radwanska, šesta Nemka Angelique Kerber ter osma nosilka Srbkinja Ana Ivanović.

V moški konkurenci se je od nadaljevanja OP ZDA kot prvi iz najboljše deseterice poslovil četrti nosilec Španec David Ferrer, ki je po slabih treh urah igre klonil proti Francozu Gillesu Simonu.

Deli s prijatelji