TENIŠKI TURNIR

Srebotnikova ostala brez finala v Wimbledonu

Objavljeno 05. julij 2013 20.55 | Posodobljeno 05. julij 2013 20.55 | Piše: STA, Ma. F.

Skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem je po dveh urah in pol izgubila polfinalni dvoboj mešanih dvojic.

Katarina Srebotnik

WIMBLEDON – Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je končala nastope na tretjem turnirju za grand slam v sezoni. V Wimbledonu je danes skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem po dveh urah in pol izgubila polfinalni dvoboj mešanih dvojic proti Francozinji Kristini Mladenović in Kanadčanu Danielu Nestorju z 2 : 6, 7 : 6 (4) in 9 : 11.

Potem ko sta Srebotnikova, ki je lovila svoj drugi finalni nastop v Wimbledonu v konkurenci mešanih dvojic (skupaj ima na grand slamih pet turnirskih zmag v tej konkurenci), in Zimonjić gladko izgubila prvi niz, sta bila na pragu poraza tudi v drugem, a v odločilni fazi niza vendarle odvzela servis nasprotnikoma, izsilila podaljšano igro in jo tudi dobila.

V tretjem nizu sta bili dvojici ves čas izenačeni, v 11. igri sta imela tekmeca že priložnost za odvzem servisa, a je nista izkoristila, tako da sta tretja nosilca povedla s 6 : 5, toda v 19. igri sta Francozinja in Kanadčan le prešla v vodstvo z 10 : 9 in v 20. igri to na svoj servis še potrdila za pot v veliki finale, že drugi zaporedni na grand slamih.

Deli s prijatelji