TENIS

Srebotnikova naprej, Klepačeva izpadla

Objavljeno 27. januar 2015 12.32 | Posodobljeno 27. januar 2015 12.32 | Piše: STA, R. T.

Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije je Katarina Srebotnik napredovala v igri mešanih parov, Andreja Klepač pa izpadla med ženskimi dvojicami.

Katarina Srebotnik

MELBOURNE – Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu v drugem krogu mešanih dvojic skupaj z Brazilcem Marcelom Melom premagala domačo navezo Daria Gavrilova-Luke Saville s 6 : 3 in 6 : 2. Srebotnikovo in Mela v četrtfinalu čaka urugvajsko-tajvanska naveza Pablo Cuevas-Su-Wei Hsieh.

Andreja Klepač je že pred tem izgubila četrtfinalni dvoboj ženskih dvojic. S Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik je izgubila proti 14. nosilkama Yung-Jan Chan iz Tajvana in Kitajki Jie Zhang z 1 : 6 in 2 : 6. Klepačeva bo danes nastopila še enkrat. V drugem krogu mešanih dvojic bo z domačinom Chrisom Guccionejem igrala proti avstralski dvojici Casey Dellacqua-John Peers.

Slovo Nadala in Halepove

Češki teniški igralec Tomaš Berdych (7) je v četrtfinalu turnirja posameznikov presenetil tretjega igralca sveta Španca Rafaela Nadala, sicer 14-kratnega zmagovalca turnirjev za veliki slam, in ga premagal s 6 : 2, 6 : 0 in 7 : 6 (5). Berdych se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Škotom Andyjem Murrayjem in domačinom Nickom Krygiosom.

V četrtfinalu med dekleti se je prav tako poslovila 3. nosilka, Romunka Simona Halep. S 6 : 4 in 6 : 0 jo je premagala 10. nosilka, Rusinja Jekaterina Makarova. Napredovala je 2. nosilka Rusinja Marija Šarapova, ki je bila s 6 : 3 in 6 : 2 boljša od Kanadčanke Eugenie Bouchard, sicer 7. nosilke.

Deli s prijatelji