TENIS

Srebotnikova in Klepačeva v osmini finala New Yorka

Objavljeno 05. september 2015 10.09 | Posodobljeno 05. september 2015 10.09 | Piše: STA, Mo. S.

Obe sta zadovoljni in si želita čim boljše uvrstitve.

Katarina Srebotnik

NEW YORK – Slovenski ženski tenis na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku doživlja zvezdniške trenutke. Čeprav v posamični konkurenci Slovenija po izločitvi Polone Hercog več nima predstavnice, pa bo imela naša država dve predstavnici v osmini finala zadnjega turnirja za grand slam v sezoni. Uspešni sta bili tako Katarina Srebotnik kot Andreja Klepač.

Srebotnikova je v petek najprej gladko zmagala v igri dvojic s Francozinjo Caroline Garcia, s katero sta se kot peti nosilki potem uvrstili v osmino finala OP ZDA. Nato pa je popoldne istega dne izgubila dvoboj prvega kroga mešanih parov z Angležem Dominicom Inglotom.

»Super sem zadovoljna z današnjo zmago v ženskih dvojicah. Res sva odigrali na zelo visoki ravni. Sploh sem zadovoljna s svojo igro, tako da je gladek izid s 6 : 2 in 6 : 3 vsekakor pomagal, da ni neke drame in stresa, kar je vedno prisotno na turnirjih WTA, kjer se pač drugače štejejo točke. Tukaj se igrajo normalne igre, kar vsekakor pomaga in se tudi pozna, da tiste tekme, kjer sva boljši, dobiva bolj gladko,« je po zmagi povedala Srebotnikova, ki si želi priti čim dlje. Mešane dvojice z Inglotom je sicer igrala prvič.

Klepačeva upoštevala dogovor

Klepačeva pa je bila uspešna skupaj s Španko Laro Arruabarreno, s čimer je ponovila svoj najboljši dosežek na tem turnirju. Slovenka in Španka, za katero je uvrstitev v osmino finala najboljša uvrstitev na OP ZDA, sta kot 15. nosilki v treh nizih s 3 : 6, 6 : 3 in 7 : 5 premagali domačinki Nicole Gibbs in Taylor Townsend.

»Kaj naj rečem? Na današnji tekmi sva s partnerico spet dokazali, da igrava dober tenis in da morava biti v pomembnih trenutkih agresivni in pogumni. Držali sva se tistega, kar smo se dogovorili s trenerji,« je povedala Klepačeva in dodala, da je bil tretji niz hud boj. Klepačeva je povedala, da se nasprotnici nista poznali, saj nobena doslej še ni igrala proti nobeni. Američanki sta se izkazali za precej neugodni nasprotnici, predvsem levičarka Townsendova, ki je imela po besedah Klepačeve neugodne servise in dobre reakcije na mreži.

Deli s prijatelji