TURNIR

Srebotnikova ekspresno v osmino finala

Objavljeno 29. avgust 2014 23.09 | Posodobljeno 29. avgust 2014 23.10 | Piše: STA, Ma. F.

Edinega še preostalega Slovenca v posamezni konkurenci Blaža Kavčiča v soboto čaka dvoboj tretjega kroga z zmagovalcem OP Avstralije.

Katarina Srebotnik

NEW YORK – Slovenija bo na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku imela predstavnico v osmini finala turnirja. Katarina Srebotnik se je v paru s Čehinjo Kv ě to Peschke v konkurenci ženskih dvojic prebila med najboljših 16 parov.

Slovensko-češka kombinacija je ekspresno, po eni uri in 20 minutah igre, v drugem krogu brez izgubljenega niza s 6 : 4, 6 : 4 izločila ameriško-kitajsko navezo Varvara Lepchenko-Saisai Zheng. Srebotnikova in Peschkejeva sta v uvodnem nastopu premagali kanadsko-južnoafriško kombinacijo Sharon Fichman-Chanelle Scheepers.

Srebotnikova nastopa tudi med mešanimi dvojicami, z Indijcem Rohanom Bopano, imata status šestih nosilcev, sta se prav tako prebila v osmino finala, potem ko sta v uvodnem krogu premagala ameriški dvojec Nicholas Monroez in Lauren Davis z izidom 3 : 6, 6 : 2, 10 : 0.

Edinega še preostalega Slovenca v posamezni konkurenci Blaža Kavčiča v soboto čaka dvoboj tretjega kroga z zmagovalcem OP Avstralije, tretjim nosilcem Stanom Wawrinko.

Deli s prijatelji