US OPEN

Srbkinja poskrbela za veliko presenečenje

Objavljeno 30. avgust 2014 23.09 | Posodobljeno 30. avgust 2014 23.09 | Piše: STA, S. U.

Konec za Kvitovo, Đoković zlahka v četrti krog na odprtem prvenstva ZDA v New Yorku.

Krunićeva, šele 145. na lestvici WTA, ki se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij.

NEW YORK – Številka ena svetovnega tenisa Srb Novak Đoković se je zlahka uvrstil v osmino finala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V tretjem krogu je zmagovalec turnirja leta 2011 s 6 : 3, 6 : 2 in 6 : 2 premagal Američana Sama Querreyja. Za zmago je Srb, ki lovi svoj peti zaporedni finale na tem turnirju, potreboval le 85 minut.

V osmino finala sta se že uvrstila tudi peti nosilec Kanadčan Miloš Raonić, po treh tiebreakih je premagal Victorja Estrello Burgosa iz Dominikanske republike, in deseti nosilec Japonec Kei Nišikori, ki je bil s 6 : 4, 6 : 2 in 6 : 3 boljši od Argentinca Leonarda Mayerja.

Konec za Kvitovo

Češka teniška igralka Petra Kvitova, zmagovalka turnirja za grand slam v Wimbledonu in tretja nosilka na zadnjem tekmovanju za grand slam, se je v New Yorku poslovila že v tretjem krogu. Premagala jo je Srbkinja Aleksandra Krunić s 6 : 4, 6 : 4.

Krunićeva, šele 145. na lestvici WTA, ki se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij, je tako poskrbela za eno večjih presenečenj na igriščih Flusing Meadowsa. V naslednjem krogu se bo spet pomerila z uveljavljeno tekmico, bodisi Belorusinjo Viktorijo Azarenko ali pa Rusinjo Jeleno Vesnino.

Deli s prijatelji