NI LJUDI

Sramotna praznina za srebrne

Objavljeno 20. junij 2016 09.00 | Posodobljeno 20. junij 2016 09.00 | Piše: Marko Uršič

Slovenski odbojkarski reprezentanci po lanskem podvigu na EP na svetovni ligi v Stožicah Slovenci z obiskom niso izrazili resničnega spoštovanja.

Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Slovenski odbojkarji so v ljubljanskih Stožicah, za svoj premierni nastop v svetovni ligi, gostili uvodni turnir, po kakovosti tretje skupine. Merili so se s Katarjem, Tunizijo in Venezuelo, v turnir pa so krenili kot evropski podprvaki z lanskega prvenstva v Bolgariji in Italiji. Pričakoval se je odbojkarski praznik na robu prestolnice, a kar nas je zmotilo, je to, da je bilo v Stožicah izjemno pičlo število gledalcev. Poročila govorijo, na uvodnih dveh slovenskih tekmah, o poldrugem tisoču obiskovalcev, sami pa smo prepričani, da jih obakrat ni bilo niti tisoč. Sramotno, slovenska publika bi očitno gledala le odbojkarske tekme v Stožicah, ko igra Brazilija, a poanta je gotovo v tem, da bi morali Slovenci z obiskom podpreti lanske srebrne z evropskega prvenstva.

Slovenskemu reprezentantu Mitji Gaspariniju smo zatorej navrgli, da bi slovenski gledalci očitno radi gledali le tekme z Brazilijo, kot je bil primer lani. »Do Brazilije bomo še prišli,« je najprej odgovoril in s tem namignil, da se bo slovenska izbrana vrsta v svetovni ligi pomikala iz tretjega kakovostnega razreda višje in višje. »Gotovo si želimo velike podpore, Stožice so tako krasna dvorana, da bi nas, če bi bila polna, pri igri še bolj dvignila. Proti Katarju in Tuniziji bi prikazali boljšo igro, bolj spektakularno. Ne bom rekel, da smo navajeni na prazne tribune, a tudi pod takšnimi pogoji lahko odigramo lepo odbojko in izkažemo tistim, ki pridejo, spoštovanje. Da damo vse od sebe za njih, za nas, za Slovenijo,« je sklenil Mitja Gasparini.

Tudi njegov soigralec Alen Pajenk je omenjeni problematiki namenil besede. »Slovenci kot gledalci že od preteklih let pridejo rajši pogledat druge reprezentance. Seveda na tem turnirju ni Brazilcev kot recimo lani, ko je bilo več ljudi, ampak vseeno menim, da si kot evropski podprvaki zaslužimo večji obisk,« je dejal, ko se je spomnil na lanskih 5000 gledalcev na stožiški tekmi proti Braziliji. 

Deli s prijatelji